0729 112 121 L-V: cu programare

Aparatul dentar, soluție de urgență pentru corectarea poziției dinților. Tot ce trebuie să știi despre utilizarea și întreținerea lui

Încă de la o vârstă fragedă, dantura începe să treacă prin diverse transformări, dinamica dinților modificându-se constant. Trecerea de la dinții ”de lapte” la cei definitivi poate atrage după sine o serie de modificări la nivelul coroanei dentare, căci dinții definitivi cresc adesea în poziții incorecte, unii peste alții sau chiar în afara zonei de creștere a coroanei dentare. Din fericire, medicina dentară oferă soluții concrete și eficiente de corectare a poziției dinților, aparatul dentar fiind recomandat cu tărie în astfel de situații, deoarece un zâmbet fericit este un zâmbet curat, corect aliniat și de un alb imaculat!

Când se impune folosirea aparatului dentar și cât de rapide sunt rezultatele?

Informația conform căreia doar copiii și adolescenții pot apela la ajutorul aparatului dentar este incorectă. Adevărul este că, indiferent de vârsta pacientului, acesta încă poate apela la ajutor specializat pentru corectarea poziției dinților cu un aparat dentar. Diferența este însă perioada de refacere, căci rezultatele apar mult mai rapid la copii și destul de încet la persoane adulte. Concret, iată trei informații cheie despre aparatul dentar:

  • Nu este o soluție imediată, ci o consecință a mai multor verificări – dat fiind modul în care a evoluat medicina dentară, în prezent există o mulțime de opțiuni de încercat, pentru corectarea poziției dinților. Există situații în care, deși ție ți s-ar părea că ai nevoie de aparat, medicul să concluzioneze că în realitate poate interveni într-o altă manieră, corectând poziția danturii fără a-ți recomanda să porți aparat dentar. Totul se stabilește în baza mai multor verificări minuțioase, fiind necesare până la 4-5 consultații stomatologice de specialitate înainte de a stabili dacă este necesară purtarea aparatului dentar, pe ce perioadă sau alte astfel de caracteristici.
  • Cu cât este folosit mai devreme, cu atât mai rapide vor fi rezultatele – recomandarea de a vizita medicul dentist cât mai curând, imediat după ce sesizezi probleme la nivelul alinierii dinților, ar trebui respectată cu sfințenie. În special în cazul copiilor, aparatul dentar va corecta mult mai eficient dinții nealiniați, comparativ cu situația unui adult, pentru care va fi nevoie de o perioadă mai lungă de timp până la obținerea rezultatelor dorite. Cu răbdare și încredere în medicul specialist care se ocupă de dantura ta, un lucru este cert – te vei bucura de un zâmbet frumos aliniat, mai devreme sau mai târziu, indiferent de vârstă!
  • Alegerea unul aparat fix sau unul detașabil e o dilemă? – deși există mai multe soluții moderne de corectare a poziției dinților, cea mai cunoscută dintre ele fiind gutiera dentară, adevărul este că problemele serioase cer soluții pe măsură. Atunci când cazul clinic necesită modificări majore, se va impune cel mai probabil utilizarea unui aparat dentar. Există în prezent două categorii de aparate dentare – fixe și mobile, adaptate nevoilor fiecărui pacient. Fiecare prezintă o serie de avantaje și dezavantaje și este important să respecți indicațiile medicilor specialiști, garanții rezultatelor dorite. Deși aparatul fix oferă rezultate mult mai eficiente, este mult mai complicat de purtat și de întreținut, curățarea sa și a dinților fiind destul de complicată. În schimb, aparatul mobil se poate da jos zilnic și este mai ușor de curățat, însă rezultatele nu sunt atât de rapide și eficiente pe cât ne-am dori.

Vrei un zâmbet frumos și luminos? Vino la Inadent Ploiești!

Fie vară, fie toamnă, zâmbetul frumos și sănătos poartă același nume – Clinica Dentară Ina Dent Ploiești! Te așteptăm în cabinetul nostru pentru a realiza un control de specialitate și a determina dacă ai sau nu nevoie de un aparat dentar pentru corectarea poziției dinților tăi. Nu știi niciodată cât de grave ar putea fi problemele cu care te confrunți, așa că nu ezita și programează-te pentru un consult. Îți readucem zâmbetul pe buze și te ajutăm să te bucuri de zile senine, exact ca într-o vacanță continuă!