0729 112 121 L-V: cu programare

Zilele de dupa implantul dentar

Implanturile dentare sunt solutia in a masca lipsa dintintilor, oferind un zambet natural. Aceste implanturi substituie, de fapt, radacina dintelui lipsa, integrandu-se perfect in structura osoasa.

Acest proces necesita o interventie chirurgicala, care este explicata mai pe larg in acest articol. Astazi vrem sa va prezentam care este simptomatologia post-operatorie acestei interventii.

 Dupa efectuarea implantului in locul dintelui lipsa, vor apare unele simptome normale – de recuperare a osului si, respectiv, a gingiei:

1. Ca dupa orice interventie chirurgicala, in zona unde s-a inserat implantul, vor fi prezente dureri post-operatorii. Medicul dentist va va prescrie un tratament medicamentos care va va ameliora starea si va calma durerea.

2. De asemenea, la nivelul fetei pot apare tumefieri care, dupa 3 zile, se vor retrage treptat. Un aliat in aceasta etapa poate fi o clatire usoara cu ceai de musetel sau salvie, dar dupa ce trec 24 de ore de la interventie. Infuzia trebuie sa fie la temperatura camerei si folosita pe o perioada de 7-10 zile, pentru ca aceste tipuri de ceai sunt cunoscute pentru efectele lor calmante si antibacteriene.

3. Nu trebuie sa uitam si de sangerarile usoare care pot avea loc. Sunt absolut normale, pentru ca organismul lucreaza in a repara natural zona unde s-a facut incizia pentru implant. Inevitabil, in acel loc se va forma un cheag/o crusta, care este esentiala in vindecarea leziunii create la locul inciziei. De aceea, este recomandat ca in primele 24 de ore de la operatie sa nu indepartati cheagul format, sa nu faceti efort, sa nu stati cu capul aplecat, sa nu va expuneti la soare timp indelungat si sa evitati dusurile/baile fierbinti. Pentru pacientii fumatori, este recomandat ca macar 3 zile sa evite tigarile, deoarece fumul incetineste viteza de vindecare si de acceptare a implantului de catre organism.

4. Capitolul de igiena orala necesita o mai mare atentie si rabdare. Dupa 2 zile de la interventie se pot curata dintii doar cu o periuta moale si apa la temperatura camerei. Dupa 3-4 zile de la interventie puteti relua folosirea pastei de dinti, dar sa nu atingeti zona unde se afla implantul dentar, pentru a nu deranja firele de sutura si a provoca sangerari. Indepartarea acestor fire se va face dupa 7-10 zile de la interventie de catre medic, urmand sa veniti la controale periodice pentru ca acesta sa urmareasca evolutia vindecarii gingiei.

5. Alimentatia dupa implantul dentar trebuie sa fie una semi-lichida si la temperatura camerei. Daca faceti efort de masticatie a unor alimente tari, daunati impantului si puteti provoca sangerari.

Doar respectand recomandarile medicului aveti sanse maxime de reusita in acceptarea implantului de catre organism si vindecarea rapida a plagii.

Clinica dentara Ina Dent ofera tratamente personalizate de implantologie, astfel ca pacientii sai sa se bucure de un zambet cat mai natural si fara complicatii!