0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Despre curatarea interdentara

Conform unor statistici efectuate in 2012, 80% dintre romani au probleme dentare. Cea mai intalnita afectiune pe care o au este caria dentara.

O igiena orala buna este esentiala pentru calitatea vietii, dar si pentru un corp sanatos. Netratarea bolilor cavitatii bucale creste riscul asociat diabetului sau bolilor cardiovasculare.

Pentru a va imbunatati igiena orala este necesar sa aveti o dieta sanatoasa, sa vizitati medicul stomatolog cel putin o data la 6 luni si sa va periati dintii de doua ori pe zi.

Curatarea interdentara este la fel de importanta precum periajul, deoarece ajuta la igienizarea locurilor in care periuta clasica nu poate ajunge.

 

Cel mai cunoscut instrument pentru curatarea interdentara este ata dentara. Pe piata, exista si alte dispozitive, precum periile interdentare sau scobitorile medicale.

Cele mai noi si mai performante metode de igienizare suplimentara a cavitatii bucale sunt dusurile bucale si Air-floss-ul. Acestea curata printr-un jet de apa sub presiune zonele interdentare, mai greu accesibile.

Este de preferat ca, inainte de a face o alegere intre aceste dispozitive, sa consultati medicul stomatolog, care va va recomanda ce se potriveste situatiei dumneavoastra.

Curatarea interdentara este extrem de importanta deoarece indeparteaza resturile alimentare si placa bacteriana cu mai multa precizie, astfel prevenind instalarea tartrului sau aparitia unor boli gingivale. Aceasta trebuie efectuata o data pe zi, cu atentie, pentru a nu vatama tesuturile.

 

Chiar daca efectuati periajul si curatarea interdentara zilnic, problemele dentare pot aparea cand va asteptati mai putin. De aceea nu uitati sa va programati periodic la o consultatie.