0729 112 121 L-V: cu programare

SERVICII STOMATOLOGICE

Serviciile oferite de Cabinetul Ina Dent acoperă toate tipurile de intervenții din medicina dentară. Echipa noastră de medici și asistenți este pregătită în mod continuu pentru a fi la curent cu noile metode de tratament și intervenție.

CONSULTAȚII

Consultația este primul pas în relația medic – pacient.
Consultația inițială are mai multe obiective:
 • Întocmirea fișei pacientului;
 • Cunoașterea de către medic a istoricului medical al pacientului;
 • Examinarea clinică;
 • Stabilirea diagnosticului;
 • Schițarea planului de tratament cu expunerea opțiunilor existente și realizarea unui cost estimativ;
 • Înțelegerea nevoilor pacientului pe termen scurt și lung, precum și a preferințelor acestuia;
Clinica noastră respectă reguli stricte de confidențialitate asupra tuturor informațiilor conținute în Fișa individuală a pacientului.  VEZI LISTA PREȚURI

PROFILAXIE

Pentru că este mai ușor să previi decât să tratezi, oferim pacienților noștri consultații stomatologice gratuite și informații de ultimă oră despre tehnicile și produsele de igienă orală potrivite fiecărui pacient în parte. Conservarea sănătății și integrității țesuturilor dentare este dezideratul nostru. 

Pentru menținerea sănătății și igienei orale, sunt obligatorii controale stomatologice de 2 ori pe an, detartrajele o dată la 6 luni, periajele profesionale și igienizarea cu prophy-jet, realizate doar în cabinetul stomatologic.   VEZI LISTA PREȚURI

OBTURAȚIE ZONĂ LATERALĂ SAU FRONTALĂ

Obturația este o metodă de reconstrucție a unui dinte deteriorat de carii pentru a-i reda funcția și forma normală. Când se execută o obturație, medicul dentist îndepărtează întâi țesutul dentar afectat, curăță zona, apoi reface morfologia dintelui cu material de obturație. 

Prin sigilarea spațiilor de pătrundere a bacteriilor, obturația poate preveni evoluția cariilor dentare.
Soluțiile de refacere a morfologiei dintelui cariat se realizează cu diferite materiale de obturație: aurul, ceramica, rășinile compozite (de culoarea dintelui).    VEZI LISTA PREȚURI

PEDODONȚIE

Pedodonția este specialitatea care se ocupă de îngrijirea dinților copiilor. 

Dorim copiilor noștri să pornească în viață cunoscând tehnica unui periaj corect pentru menținerea temeinică a igienei orale. 

De aceea noi îi instruim în acest sens, efectuăm controale ale plăcii bacteriene, tratament curativ și profilactic al dinților copiilor (fluorizări, sigilări), profilaxia anomaliilor dento-maxilare.   VEZI LISTA PREȚURI

ENDODONȚIE

Endodonția este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul pulpei dentare, reprezentată de țesuturile moi din interiorul dintelui (artere, vene, terminații nervoase și țesut conjunctiv). 

Pentru că am înțeles că tratamentul de canal corect este ultima soluție înainte de extracția dintelui, la clinica Ina Dent tratamentul enododontic este realizat la microscop, doar sub izolare cu diga, de către un medic specializat pe această ramură, folosind cele mai performate tehnici și materiale. 

Cele mai importante elemente ale unui tratament endodontic de succes sunt: determinarea dimensiunii canalului, prelucrarea mecanică și medicamentoasă a canalelor radiculare și obturarea acestora.    VEZI LISTA PREȚURI

IMPLANTOLOGIE

Dacă, din diferite cauze, ți-ai pierdut un dinte sau mai mulți, există încă soluții. Implantul dentar reprezintă un înlocuitor al rădăcinii dentare care se inserează de către medic la nivelul osului maxilar sau mandibular al pacientului, având drept scop crearea unui suport pentru realizarea de coroane sau punți dentare. 

Acesta are aspectul unui șurub si se realizeaza din titan. Principala caracteristica a implanturilor dentare utilizate la clinica noastra este foarte buna osteointegrare, anume gradul foarte bun de acceptare de catre osul maxilar sau mandibular a piesei implantare și generarea de substanta osoasa in jurul acesteia.    VEZI LISTA PREȚURI

PROTETICĂ

Protetica dentară presupune refacerea funcțiilor aparatului dentomaxilar cu scopul de a restabili echilibrul funcțional, estetic și psihic al pacienților care se adresează medicului stomatolog.

Există trei tipuri de proteze dentare, în raport cu dinții restanți în cavitatea orală:
 • Protezele dentare fixe, care sunt agregate în mod intim la țesuturile dentare, fiind cimentate pentru perioade lungi de timp;
 • Protezele dentare mobilizabile, care sunt menținute pe câmpul protetic prin ancorare sau utilizarea unor sisteme speciale de culisare;
 • Protezele mobile, care stau pe câmpul protetic datorită fenomenului de succiune, adeziune, tonicitate musculară și retentivitate anatomică.
  VEZI LISTA PREȚURI

PARODONTOLOGIE

Semnele bolii parodontale sunt sângerările gingivale, durerile difuze, halena (mirosul neplăcut al cavității bucale). Acestea trebuie să atragă atenția pacientului asupra declanșării unei boli a țesutului care fixează dintele în os. Mobilitatea dentară este un semn tardiv. 

Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii (sau alți factori) care, sub formă de placă microbiană sau tartru, aderă de gingie, os și țesuturile înconjurătoare. Îndepărtarea plăcii microbiene și a tartrului printr-un detartraj periodic este prima metodă prin care putem preveni această boală care afectează aproximativ 3 din 4 adulți. 

Tratamentul pe care îl folosim cu succes în cadrul clinicii dentare Ina Dent este metoda Plasmolifting, adică injectarea în zona bolii paradontale a plasmei cu trombocite recoltate din propriul sânge (tehnica PRP = "platelet rich plasma"). Acest tip de tratament este recomandat în paradontopatii, gingivită, alveolită, periimplantită, precum și în operații de implant dentar. 

Rezultatele acestei manevre sunt eliminarea sângerării gingivale și a inflamării, accelerarea refacerii țesuturilor, activarea proceselor regenerative și a metabolismului celular la nivel local. Pentru rezultate notabile se recomandă 2-4 proceduri la un interval de 7 zile. 
  VEZI LISTA PREȚURI

RADIOGRAFIA DENTARĂ

Radiografia este un test medical neinvaziv care ajută medicii să diagnosticheze și să trateze afecțiuni medicale. 

Radiografia dentară folosește o doză foarte mică de radiații ionizante – raze X – pentru a surprinde părți ale cavității bucale sau întreaga gură într-o singură imagine. Această metodă este folosită în practica de zi cu zi pentru a investiga cazul clinic și pentru a planifica tratamentul pentru afecțiuni ale dinților sau realizarea de proteze, extracții și implanturi. Razele X sunt cea mai veche și cea mai frecvent utilizată formă de imagistică medicală. 

Examinarea cavității bucale prin radiografie necesită o pregătire sumară, care constă într-un set de întrebări, printre care se află și întrebarea legată de posibilitatea, pentru femei, de a fi însărcinate. Înainte de a folosi aparatura este necesară îndepărtarea oricăror bijuterii, ochelari de vedere sau obiecte metalice care ar putea interfera cu imaginile cu raze X. Pacienții vor purta un șorț de plumb pentru ca restul corpului să fie protejat de orice expunere la radiații. 

Spre deosebire de o radiografie intraorală tradițională în care detectorul de film / raze X este plasat în interiorul gurii, ceea ce creează un disconfort pentru pacienți (senzații de vomă), filmul pentru raze X panoramice este conținut în interiorul aparatului. 

O radiografie panoramică poate dezvălui și probleme dentare și medicale precum:
 • boala parodontală avansată;
 • chisturi în oasele maxilare;
 • tumorile maxilare și cancerul oral;
 • dinți afectați, inclusiv „măseaua de minte”;
 • tulburări ale mandibulei (cunoscute și sub numele de afecțiuni temporomandibulare ale articulațiilor);
 • sinuzita.

  VEZI LISTA PREȚURI

ESTETICĂ DENTARĂ

Din ce în ce mai multe persoane își doresc un zâmbet perfect, dinți albi și strălucitori, asemenea vedetelor de cinema. Inovația tehnologică recentă permite acum acest lucru. Prin urmare, perfectarea tehnicilor de albire a dinților a devenit o preocupare frecventă în clinica noastră. 

Aici se folosesc cele mai noi soluții profesionale pentru albirea dinților, cum ar fi celebra ZOOM ®Advanced Power. 

Această metodă permite obținerea, în medie, de până la 8 nuanțe de albire în cadrul unei singure ședințe, în mai puțin de o oră. Principiul de acțiune al tehnologiei de albire cu lampa Zoom se bazează pe activarea gelului de albire de către lampă și constă în eliberarea ionilor de peroxid de hidrogen care atacă structura pigmenților prezenți pe suprafața dentară, întreg procesul având loc la nivelul smalțului și al dentinei, fără însă a afecta în vreun fel structura acestora. 

  VEZI LISTA PREȚURI

CHIRURGIE

Dacă se va întâmpla ca un anumit dinte să nu poată fi salvat și o intervenție chirurgicală de extracție în scop ortodontic este necesară, vom acționa în așa fel încât să reducem la minimum durerile și să evităm traumatismul. 

Abordarea conservativă în ceea ce privește managementul corect, atât al țesuturilor moi, cât și al celor dure, este pârghia prin care reușim să micșorăm impactul intervenției. 

La clinica noastră, în cazul intervențiilor chirurgicale care o cer, administrăm un anestezic corespunzător, care să ne asigure că operația se va desfășura în condiții de confort și siguranță pentru pacient. 

  VEZI LISTA PREȚURI

Ce spun clienții noștri despre noi: