0729 112 121 L-V: cu programare

Cum îngrijești corect un implant dentar? Riscuri și recomandări pentru pacienții care apelează la implanturi dentare

Stomatologia a evoluat considerabil în decursul ultimilor ani, astfel că orice problemă dentară își găsește, mai devreme sau mai târziu, rezolvarea. Pentru aceia dintre pacienți ai căror dinți sunt irecuperabili din punct de vedere medical, implantul dentar devine soluția principală pentru refacerea zâmbetului.

Implantul dentar este o soluție stomatologică recomandată oricărei persoane adulte care nu suferă de probleme medicale severe, indiferent de vârstă. În momentul în care o formațiune dentară este atât de cariată, ori rădăcina dentară are probleme considerabile, medicul specialist poate ajunge la concluzia că eliminarea dintelui bolnav și implantul unei rădăcini artificiale, sub forma unei piese dintr-un material biocompatibil, este singura modalitate prin care dantura pacientului mai poate fi salvată. Fiind vorba despre o intervenție medicală, procedura atrage după sine o serie de lucruri pe care pacientul trebuie să le respecte cu strictețe, pentru a nu pune în pericol lucrarea proaspăt realizată.

Cum îngrijești corect un implant dentar?

Fumatul, bruxismul (scrâșnitul dinților) și igiena precară se numără printre principalele motive pentru care pacienții ajung în cabinetul stomatologului cu probleme dentare dintre cele mai grave. Tot ele sunt cele mai comune motive pentru care un implant dentar proaspăt realizat poate avea de suferit. Așadar, dacă tocmai ți-ai făcut un astfel de implant, ori urmează să treci printr-o astfel de intervenție, ține cont că va trebui să renunți, cel puțin pentru o perioadă, la acele obiceiuri care ți-ar putea afecta dantura. Acordă-le dinților tăi atenția cuvenită, căci doar așa poți ține riscurile la distanță.

Îngrijirea implantului dentar se face în baza recomandărilor primite de la stomatologul tău. Totuși, pașii de urmat sunt în general aceiași cu cei pe care trebuie să-i parcurgi atunci când îți îngrijești dinții naturali: periaj realizat cu o periuță moale de dinți, de minimum două ori pe zi, folosirea aței dentare după fiecare masă, air floss și duș bucal frecvent, plus o igienizare dentară profesională la fiecare 6 luni de zile.

De reținut că intervenția propriu-zisă de implant dentar durează aproximativ o oră, însă procesul de recuperare este unul destul de îndelungat. Cu aproximativ o săptămână înainte de operație se recomandă o igienizare profesională, pentru îndepărtarea bacteriilor bucale. Tot în această perioadă se elimină din dietă lactatele, alcoolul, alimentele fierbinți și cele dure, cum ar fi fructele tari ori arahidele. La 7 zile după intervenție, stomatologul va îndepărta firele de sutură, iar zona va începe să se vindece pe deplin în decursul următoarelor 3-6 luni.

Împreună identificăm și aplicăm cele mai potrivite soluții dentare, conform cu nevoile dinților tăi! Te așteptăm la Clinica Dentară Inadent Ploiești și hai să îi redăm zâmbetului tău frumusețea și sănătatea de altădată!