0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Leziunile carioase, indicator pentru probleme de sănătate grave? Despre prevenirea și tratamentul eficient al afecțiunilor dentare

Ai asociat vreodată durerile dentare cu probleme de sănătate mai grave, cum ar fi boala Alzheimer, spre exemplu? Cercetătorii norvegieni au descoperit recent faptul că între activitatea de periere a dinților și boala care cauzează dezintegrarea celulelor cerebrale există o legătură destul de strânsă. Astfel, durerile dentare apărute ca urmare a unei igiene orale incorecte pot fi un prim indicator al pierderilor de memorie și, în timp, favorizează apariția bolii Alzheimer.

Concret, vina o poartă bacteriile care se află în cavitatea bucală și care pot provoca o mulțime de neplăceri pentru persoana în cauză. Conform cercetărilor, bacteriile care cauzează boli precum gingivita și susțin apariția afecțiunilor dentare profunde, cum ar fi leziunile carioase, pot migra cu foarte mare ușurință din interiorul cavității bucale spre țesutul cerebral. Odată ajunse în zona creierului, ele secretă o proteină care favorizează apariția bolii Alzheimer prin distrugerea celulelor cerebrale. Deși la prima vedere nu pare o problemă atât de serioasă, lucrurile trebuie reconsiderate, mai ales dacă ne gândim la faptul că simptomele bolii Alzheimer sunt ireversibile.

Cariile, locul pe care bacteriile bucale îl numesc ”acasă”

Este de preferat să prevenim în loc să tratăm, lucru ce se aplică inclusiv în cazul de față. Astfel, analizând în ansamblu situația, observăm că problema pornește de la bacteriile aflate în interiorul cavității bucale. Din păcate, conștientizăm faptul că ele ne atacă dantura mult prea târziu, atunci când simptomele sunt deja imposibil de ignorat. Ajungem astfel să suferim de dureri la nivelul gingiilor, de afecțiuni surde la nivelul dinților, plus numeroase carii dentare, cel mai bun mediu de procreare pentru ”atacatorii” zâmbetului nostru strălucitor.

Cu cât sunt mai rare ședințele de periere a dinților și cu cât facem mai puține vizite în cabinetul medicului dentist, cu atât sunt mai multe șansele ca dantura să fie consumată pe deplin de bacterii. În timp, bacteriile pot migra, conform studiilor cercetătorilor, afectându-ne nu doar zâmbetul impecabil, ci și o porțiune importantă a creierului, putând provoca la bătrânețe o boală imposibil de tratat.

Cum tratăm eficient o problemă dentară?

  • Primul pas, prevenirea printr-o igienă orală corect realizată – pentru că paza bună trece primejdia rea, este foarte important ca perierea dinților să se realizeze corect și regulat. Astfel, fă-ți o rutină din spălarea periodică a danturii, de minimum 2 ori pe zi, dimineața și seara. Bacteriile ajung cu foarte mare ușurință în interiorul gurii, astfel că dinții trebuie curățați în mod frecvent. Pentru o tehnică de igienizare ca la carte, nu ezita și cere sfatul medicului stomatolog. Acesta îți poate indica soluții optime pentru curățarea corectă a dinților tăi, prezentându-ți toți pașii și toate instrumentele necesare pentru a-ți menține dantura frumoasă și sănătoasă.
  • Tratamentul stomatologic personalizat, alegerea cea mai bună – în funcție de problemele dentare cu care te confrunți, un stomatolog specializat va ști să determine cele mai bune variante pentru salvarea dinților tăi. Lupta cu bacteriile dentare nu este niciodată pierdută, dacă alegi să ai alături un dentist bun, capabil să găsească soluțiile potrivite pentru a-ți readuce zâmbetul de vacanță pe buze. Eliminarea cariilor, mediul prolific dezvoltării bacteriilor, prin intermediul obturațiilor dentare, este calea eficientă către un zâmbet fără cusur.
  •  Rezultate de top, din partea unei echipe cu experiență în domeniu  – în cazul Clinicii Ina Dent Ploiești, rezultatele vorbesc de la sine, căci lucrăm cu drag și spor pentru a readuce zâmbetul pe buzele tuturor celor care se confruntă cu probleme dentare mai mult sau mai puțin serioase. Aplicăm tratamente diferențiate în funcție de specificul problemei dentare de rezolvat și căutăm să oferim un raport avantajos în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite și costul intervențiilor care te vor scăpa de pericolul unor afecțiuni grave de sănătate.  

Suntem promotori ai danturii fără cusur, astfel că îți oferim întotdeauna cele mai bune soluții pentru zâmbetul tău de vacanță! Fă-ți programarea la InaDent Ploiești din timp, încă de la primele simptome care indică prezența bacteriilor dentare în interiorul cavității bucale! Asistați de echipament tehnologic de top, ne vom asigura că ținem la distanță toate potențialele pericole ale danturii tale!