0729 112 121 L-V: cu programare

Trei lucruri esentiale pentru dinti sanatosi

Daca ne uitam pe radiografiile majoritatii pacientilor, ca de altfel si in exemplele de mai jos, observam ca cele mai multe carii/dinti lipsa sunt in zona mai putin accesibila periajului dentar, zona dintilor din spate .

Cauzele frecventei mai mari a acestor carii in zona molarilor si premolarilor sunt influentate de mai multi factori, insa cei mai importanti sunt:calitatea periajului, frecventa periajului si controlul periodic.

Prin morfologia lor - forma si asezare - acesti dinti sunt predispusi sa mentina alimente in zonele retentive si de contact.

Lipsa unui periaj temeinic duce la o igienizare superficiala a acestor zone .

Igienizarea superficiala ajuta la dezvoltarea microorganismelor care favorizeaza aparitia placii dentare, precum si a cariilor dentare.

Daca vrei sa ai dinti sanatosi,trebuie sa te speli pe dinti corect, de cel putin doua ori pe zi:seara - inainte de culcare - si dimineata.

Cel de-al treilea lucru, care vine ca o cheie de verificare a activitatii zilnice de curatire a dintilor, este un control de cel putin doua ori pe an la o clinica dentara . Aici poti obtine sprijinul si parerea unui specialist, precum si un detartraj/ periaj profesional pe ambele arcade, care sa te ajute sa ai dinti sanatosi.

Deviza noastra: FARA DURERE