0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Este botoxul rețeta pentru tinerețe fără bătrânețe? Mituri despre cea mai utilizată procedură estetică

Cunoscut în termeni de specialitate drept toxină botulinică, injectarea cu botox este o procedură de estetică facială menită să readucă frumusețea chipului marcat de riduri. Procedura durează aproximativ 15 minute, substanța injectându-se în mai multe zone ale feței.

Efectul este vizibil după aproximativ o săptămână de la realizare și se menține pentru aproximativ jumătate de an, pentru ridurile proeminente, sau peste un an, în cazul ridurilor fine de expresie. Pe cât de cunoscută și utilizată este această metodă non-invazivă de înfrumusețare, pe atât de multe mituri gravitează în jurul eficienței sale. Majoritatea persoanelor care iau în calcul o astfel de intervenție analizează în special potențialele repercursiuni pe care utilizarea botoxului le poate crea la nivel estetic.

Administrarea botoxului înainte de 30 de ani îi va provoca daune chipului?

Oameni fiind, avem trăsături diferite și moduri tot atât de diferite de a ne maturiza. De aceea, s-ar putea ca unii pacienți să aibă nevoie de o astfel de corecție estetică abia după 30 de ani, în timp ce alții se pot maturiza mai rapid, apelând la procedură începând cu vârsta de 25 de ani. Dacă sunt prezente, ridurile pot fi cu siguranță corectate, fără a exista o limită concretă de vârstă impusă pentru această procedură. Este recomandată tratarea  problemelor de acest gen încă din stadiu incipient, deoarece se va începe prin administrarea unei doze minime, iar pe măsură ce procedura se va repeta, va fi necesar din ce în ce mai puțin produs.

Efectele adverse sunt provocate de faptul că organismul respinge botoxul?

Corpul nu respinge botoxul, ci cantitatea administrată! Pentru ca intervenția să se realizeze corespunzător, iar rezultatele să fie cele dorite, este recomandat ca pacientul să apeleze la un specialist în estetică facială. Acesta va putea identifica doza optimă de toxină botulinică care poate fi utilizată pentru corectarea ridurilor, în funcție de tonusul muscular al persoanei în cauză. În ceea ce privește efectele adverse, acestea se manifestă de la caz la caz, prin roșeață locală, echimoză, tumefacție, dureri de cap sau simptome de răceală ori greață, pe o durată limitată de timp, de câteva ore.

Este adevărat că botoxul poate genera o serie de boli grave la nivelul mușchilor?

Mitul conform căruia botoxul poate cauza boli grave la nivelul mușchilor, în special atrofierea acestora în urma efectului de Frozen Face, se bazează pe un fundament destul de solid, dat fiind faptul că substanța este cunoscută în termeni medicali drept o toxină. Cu toate acestea, ea nu este nici pe departe dăunătoare organismului, deoarece cantitatea administrată este una foarte mică. Utilizarea substanței conform normelor de cosmetologie, în baza unei consultații prealabile realizată în cabinetul specialistului nostru – chirurg estetician, va permite chipului să se mențină tânăr și frumos un timp îndelungat.

La fel ca în multe alte situații, calitatea este aleasă în defavoarea cantității, regulă ce se aplică și în contextul implantului cu botox. În concluzie, este acesta cea mai bună opțiune pe care să o iei în calcul, în momentul în care maturitatea lasă semne pe chipul tău? Alături de un specialist în estetică facială, vei putea determina care este cantitatea optimă de botox prin care poți acoperi ridurile vizibile, fără a-ți face chipul să sufere, ci să-și regăsească vigoarea din perioada sa de grație. Așadar, dacă ai decis că este momentul să pui stop anilor care trec peste chipul tău, nu mai sta pe gânduri și programează o întâlnire cu un chirurg estetician! Reinterpretează rețeta tinereții fără bătrânețe și bucură-te de un chip bine definit, lipsit de imperfecțiuni!