0729 112 121 L-V: cu programare

Este acidul hialuronic un moft sau o necesitate? Tratamentul non-invaziv care redă strălucirea chipului tău

Fie că vrem, fie că nu, trecerea timpului lasă urme adânci la nivelul chipului fiecăruia dintre noi. Din fericire, estetica facială propune soluții eficiente pentru a readuce strălucirea chipului, iar tratamentul cu acid hialuronic este una dintre cele mai la îndemână variante.

Procedura cunoscută în termeni medicali ca Derma Filler, presupune umplerea anumitor zone ale feței cu acid hialuronic, o substanță activă menită să crească nivelul de fermitate al pielii. Diferit de botox, tratament prin intermediul căruia mușchii faciali sunt detensionați, în vederea reducerii temporare a liniilor de expresie, acidul hialuronic este utilizat pentru a umple acele spații de sub piele, completând locul rămas liber cu produși care preiau funcțiile naturale ale zonei de aplicare, pentru creșterea volumului. Este vorba în primul rând despre ridurile adânci, cauzate de oboseală, trecerea timpului, sau diverși alți factori. În același context, tratamentul este des utilizat pentru restructurarea formei buzelor, prin conturarea și umplerea acestora cu acid, într-o procedură medicală non-invazivă, care durează doar câteva minute, dar și pentru pomeți, obraji, sau alte zone ale chipului.

Când este acidul hialuronic un real ajutor pentru chipul tău și când constituie un simplu moft?

Tratamentul cu acid hialuronic este perceput de către societate drept o procedură la care apelează doar acele persoane care doresc să epateze, fiind privit mai degrabă ca un moft, nu ca o reală necesitate pentru chipul marcat de stres, oboseală, sau pur și simplu înzestrat de mama natură cu trăsături mai puțin atrăgătoare. Asociem adesea acidul hialuronic cu imaginea multora dintre vedetele autohtone care, din nefericire, abuzează de această procedură, în special la nivelul buzelor. Aleasă însă cu atenție, doza aplicată pentru corectarea trăsăturilor imperfecte nu va avea niciodată un asemenea rezultat dezastruos. Este cu adevărat important să porți o discuție cu specialistul în estetică facială, el fiind cel mai în măsură să-ți recomande cea mai potrivită doză de acid.

Îngrijirea defectuoasă a tenului, nopțile nedormite și lipsa hidratării conduc însă la o pierdere a elasticității pielii, care în timp conduce la deteriorarea trăsăturilor atrăgătoare ale feței, prin lăsarea pielii. Pielea își pierde din fermitate și naturalețe, fiind necesar un produs care să poată umple spațiul gol lăsat de un program zilnic mult prea încărcat. În același context, există numeroase situații în care buzele ori pomeții nu beneficiază de o fermitate absolută, fiind poate cu prea puțin volum sau chiar fără formă. Persoanele aflate în acest stadiu, au reală nevoie de ajutorul acidului hialuronic. În contextul dat, substanța acoperă imperfecțiunile și umple zonele cu probleme vizibile, oferindu-i chipului mai multă frumusețe și strălucire, într-o manieră cât mai aproape de natural.

 

Care sunt cele mai indicate variante pe care să le iei în calcul dacă vrei un astfel de tratament?

Acidul hialuronic este o substanță injectabilă, care se introduce sub piele în baza unei proceduri destul de simplă. Cu toate acestea, este necesară experiența unui profesionist în estetică facială de acest gen, deoarece și în acest context calitatea lucrării primează, fiind mult mai importantă comparativ cu cantitatea injectată. Așadar, asigură-te că locul în care vei trece printr-o astfel de procedură dispune de un medic specialist, capabil să estimeze doza optimă de acid hialuronic necesară chipului tău, bine pregătit în domeniu.  

Poartă o discuție cu acesta și descoperă care sunt toți factorii pe care procedura aleasă îi implică, pornind de la imperfecțiunile pe care îți dorești să le corectezi, soluțiile optime, cantitatea de acid necesară, numărul de ședințe și durata acestora, plus o serie de alte caracteristici specifice. Comunicarea cu specialistul estetician este primordială, deoarece de ea va depinde în proporție de peste 80% obținerea rezultatelor pe care ți le dorești. Așadar, dincolo de rezultatele pe care ți le dorești, gândește-te cu la fel de multă seriozitate la alegerea medicului potrivit să realizeze tratamentul. Doar împreună cu acesta vei putea determina o formulă concretă și corectă, prin care chipul tău să redevină strălucitor, ferm și atrăgător!