0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Din nou cu zâmbetul pe buze. Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

De frica medicului sau din lipsă de responsabilitate, tot mai mulți pacienți ajung în cabinetul doctorului dentist mult prea târziu, confruntându-se cu probleme dentare profunde, dificil de rezolvat. Deseori, rădăcina dentară nu mai poate fi salvată, astfel că se ajunge în etapa în care extracția părții bolnave este singura opțiune pentru a evita ca durerea să se extindă și la restul dinților. Din fericire, medicina dentară a evoluat într-atât de mult încât există încă variante eficiente care te vor ajuta să zâmbești la fel de voios ca înainte de apariția problemelor dentare.

Implantul dentar, căci despre el este vorba, este o intervenție chirurgicală modernă, prin intermediul căreia se inserează pe arcada dentară o rădăcină artificială, care ține locul celei bolnave, extrasă de doctor în momentul în care acesta decide că nu există o altă soluție pentru tratarea ei. Rădăcina artificială este confecționată din titan, un material rezistent și complet steril, menit să susțină dinții pacientului la fel de bine ca rădăcina naturală. Transmiterea forțelor masticatorii direct la nivelul osului dă această senzație de ”natural”, astfel că principalul avantaj al implantului de acest gen este acela că nu vei sesiza nicio diferență între dinții tăi vechi și noua dantură, susținută de un suport artificial.

Motivele pentru care rădăcina dentară naturală ar putea fi afectată sunt nenumărate. Vizitând medicul stomatolog cu regularitate, acesta va putea depista problemele apărute la nivelul dinților din timp, reușind să găsească soluții optime pentru a salva dantura pacientului. În schimb, dacă ajungi prea târziu la doctor, iar problema este deja mult mai complexă și imposibil de rezolvat prin tratamente specifice, singura variantă va fi înlocuirea părții nesănătoase cu un implant dentar artificial.

 

Ce trebuie să ai în vedere dacă decizi să faci o astfel de intervenție?

Există anumite lucruri pe care medicul ți le va explica pe îndelete, de îndată ce vii la clinica Ina Dent Ploiești pentru a vedea dacă implantul dentar este o soluție pentru dantura ta. Iată câteva dintre principalele lucruri pe care trebuie să le știi, referitor la această metodă inovativă de refacere a zâmbetului frumos și sănătos:

·         Intervenția nu este deloc complicată, timpul total de realizare a unui implant dentar durând aproximativ o oră. Vârsta nu constituie un impediment, astfel că îți poți pune implanturi fie că ești tânăr, adult sau vârstnic. La o săptămână de la realizarea implantului, va trebui să te reîntorci la dentist pentru a scoate firele de sutură, moment în care doctorul va examina și modul în care zona s-a recuperat în urma intervenției.

·         Ceea ce este important, însă, este să renunți la o serie de obiceiuri nesănătoase care ar putea duce la pierderea proaspătului implant. Cu toate că este vorba despre un implant artificial, acesta poate fi afectat de igiena precară, fumat sau scrâșnitul dinților, în aceeași măsură în care obiceiurile proaste au condus la îmbolnăvirea dinților tăi naturali.

·         Durata de vindecare după un implant dentar diferă de la pacient la pacient și în funcție de gravitatea problemei ce s-a remediat prin această intervenție. Osului dentar îi trebuie între 3 și 6 luni pentru a se vindeca pe deplin și a percepe noul implant ca fiind parte din el. În tot acest timp, dar și după perioada de vindecare, va trebui să mergi regulat la dentist, pentru a te asigura că totul este în regulă, iar dantura ta redevine sănătoasă și frumoasă.

Problemele diferă de la pacient la pacient, astfel că este foarte important să ceri sfaturi de la un specialist în domeniu! Ține cont de faptul că în joc este dantura ta, cea care își va pierde definitiv frumusețea de altă dată, dacă apelezi la soluții de compromis, informații găsite pe internet, sau sfaturi primite de la diverse rude sau cunoștințe. Alege un medic de încredere și optează pentru cele mai bune variante de care dinții tăi ar putea beneficia!