0729 112 121 L-V: cu programare

Igiena dentara te ajuta sa economisesti bani

Spalatul corect si in mod regulat pe dinti, folosirea atei dentare si controalele stomatologice de rutina nu doar ca ne ajuta sa economisim bani, dar si sa prevenim boli precum diabetul si afectiunile cardiovasculare.

O igiena dentara corecta ne ajuta sa economisim sume importante de bani si sa ne mentinem sanatatea.

Ce inseamna o igiena dentara corecta? 

Pentru a ne bucura de o dantura sanatoasa si de gingii sanatoase trebuie sa ne ingrijim dintii. Medicii stomatologi recomanda periajul dentar si utilizarea atei dentare, a apei de gura si dusul bucal pentru a indeparta placa bacteriana si reziduurile alimentare.

Folosirea atei dentare ne ajuta sa curatam cu pana la 35% mai mult din suprafata dintelui. De aceea, nu trebuie sa evitam acest pas.

Placa neindepartata contine bacterii ce pot duce la afectiuni ale cavitatii bucale.

Tot din procesul de ingrijire a dintilor face parte si reducerea consumului de zahar. Asa cum am scris in articolul anterior, consumul de bomboane, deserturi si bauturi carbogazoase, in mod ocazional, nu ne va distruge sanatatea dentara. Importanta este igiena cavitatii bucale imediat dupa.

De retinut ca cea mai buna alegere pentru gustare o reprezinta fructele, iar in ceea ce priveste bauturile – apa.

Controalele stomatologice de rutina si curatarea dintilor in cabinetul de stomatologie sunt pasi importanti in mentinerea dintilor sanatosi.

Consultul stomatologicpresupune ca medicul sa verifice daca pacientul prezinta forme incipiente ale bolilor gingivale sau alte probleme. Prin curatarea profesionala efectuata de catre medicul stomatolog se va indeparta tartrul, pentru a preveni si reduce incidenta acestor afectiuni.

Tartrul nu se poate indeparta acasa, deoarece este dur si foarte aderent de suprafata dentara.

 

Cum te poate ajuta igiena dentara sa economisesti bani?

Respectarea pasilor de mai sus, de la o varsta frageda, va reduce foarte mult riscul aparitiei problemelor dentare.

Desigur, mici afectiuni ale danturii pot aparea, insa o obturatie este mai putin costisitoare decat o coroana dentara.

Ceea ce trebuie sa stim este ca lucrarile dentare nu sunt pentru toata viata. Acestea vor fi refacute la cativa ani.

In cazul in care ati pierdut un dinte, cel mai bun tratament este implantul dentar. Desi este o solutie costisitoare, este cea mai buna alegere pentru calitatea vietii.

 

Igiena dentara si bolile sistemice 

Gura este una dintre nisele prin care bacteriile patrund in organism. Acestea pot cauza infectii si inflamatii, ce pot duce la complicatii locale sau la distanta a unor boli sistemice existente precum:

  • Osteoporoza;
  • Boli de inima;
  • Diabet zaharat;
  • Afectiuni autoimune.

Este clar faptul ca o buna igiena dentara ne ajuta atat sa economisim bani, cat si sa ne mentinem sanatosi cat mai mult timp.