0729 112 121 L-V: cu programare

Albirea profesională a dinților vs. albirea acasă. Află care este cea mai bună alegere pentru zâmbetul tău de vacanță

Zâmbetul este o carte de vizită deschisă, pe care toți cei cu care interacționăm îl pot observa, încă de la primul contact vizual. Este important ca acesta să aibă un aspect plăcut, albul imaculat fiind preferat în defavoarea dinților inestetici, îngălbeniți de o igienă orală incorectă sau de consumul de produse care afectează culoarea smalțului.

Cafeaua, smoothie-urile din fructe proaspete și fumatul sunt doar câțiva dintre ”responsabilii” lipsei de strălucire a dinților. În acest context, albirea dinților a devenit o procedură hiper-cunoscută și tot mai des necesară pentru a readuce zâmbetul marcat de efectele secundare ale diverselor obiceiuri. Toată această notorietate a condus la apariția mai multor metode de albire a danturii. Pe de-o parte există albirea profesională, realizată în cabinetul stomatologului, în prezența unei lămpi performante și a unor geluri de albire speciale, iar pe de altă parte există o serie de opțiuni ”homemade”, care din păcate nu sunt eficiente și, uneori, pot provoca o serie de probleme pentru dantură.

De ce să nu încerci să-ți albești dinții acasă, cu produse din comerț?

Oricât de diversificată ar fi oferta comercială actuală, este imposibil ca aceasta să poată acoperi pe deplin nevoile diferite ale consumatorilor. Produsele pentru albire din comerț conțin ingrediente în cantități standard, care pentru tine s-ar putea să fie ori prea mici și, implicit, ineficiente, ori prea puternice, vătămând smalțul și dentina. Diferit de albirea profesională asistată de medicul specialist, care cunoaște toate caracteristicile produsului utilizat și istoricul pacientului, controlând cantitatea și modul de aplicare a produselor de albire, folosirea produselor ”după ureche” poate duce la apariția de dureri dentare, sensibilitate la cald și rece, ori chiar afecțiuni profunde mult mai grave și dificil de controlat. 

În cele din urmă, albirea dinților acasă poate duce tot la o vizită în cabinetul medicului de specialitate. De ce să nu scutești timp și chiar bani, apelând încă de la început la albirea dentară profesională? În loc să investești în tot felul de produse din comerț care promit albirea dinților, dar care nu-ți garantează siguranță și protecție de durată, investește într-o serie de ședințe de albire asistate de specialistul în estetică dentară!

Care sunt principalele avantaje oferite de albirea profesională a dinților?

Principiul de acțiune al tehnologiei de albire profesională implică două elemente esențiale: lampa Zoom și gelul de albire, produs păstrat în prealabil la o temperatură controlată. Activarea gelului se realizează prin intermediul luminii UV a lămpii, procesul de albire constând în eliberarea ionilor de peroxid de hidrogen care atacă structura pigmenților prezenți pe suprafața dentară, întreg procesul având loc la nivelul smalțului și al dentinei, fără însă a afecta în vreun fel structura acestora. Principalul beneficiu al acestei proceduri este eficiența, deoarece se poate obține o nuanță de până la 8 ori mai deschisă, în urma unei singure ședințe de albire dentară. Mai mult decât atât, întregul proces este rapid, o ședință de albire obișnuită desfășurându-se în aproximativ o oră. Nu în ultimul rând, la fel de importantă este siguranța pe care produsele și aparaturile utilizate de clinica stomatologică le oferă danturii tale, pe termen scurt, mediu și lung. Șansele ca dinții să sufere de sensibilitate la diverse temperaturi sunt mult mai scăzute, poate doar pentru o foarte scurtă perioadă de timp, iar medicul stomatolog îți poate oferi anumite recomandări pentru a trece cu ușurință peste acest gen de efecte adverse.

Indiferent că apelezi la albirea profesională a dinților sau decizi că albirea dinților acasă este varianta mult mai la îndemână pentru tine, nu ezita și cere sfatul medicului specialist. Discută cu acesta cu privire la metoda pe care urmează să o alegi și mergi neapărat la controale periodice, după finalizarea procedurii de albire aleasă, pentru a te asigura că dantura ta se menține sănătoasă și frumoasă, iar zâmbetul nu-și pierde nicio clipă strălucirea.