0729 112 121 L-V: cu programare

Testeaza-ti puterea zambetului cu ajutorul fatetelor dentare!

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare reprezinta unul dintre cele mai populare tratamente de estetica dentara din lume, deoarece transforma complet zambetul.

Acestea sunt carapace subtiri, care imita aspectul dintelui, fiind cimentate pe dantura naturala cu un adeziv special. Fatetele dentare acopera suprafata frontala a dintelui, ajutand pacientul sa aiba un zambet mult mai frumos si rezolvandprobleme precum dinti spatiati, incorect aliniati, sparti sau patati.

Din ce material sunt realizate fatetele dentare?

Fatetele dentare pot fi realizate din diverse tipuri de material:portelan, ceramica presata sau rasini compozitite. Cele mai intalnite sunt fatetele realizate din portelan, fiind un material foarte asemanator cu smaltul dintilor.

Pentru a beneficia de acest tratament,este nevoie de doua vizite la cabinetul medicului stomatolog. In cazul in care dintii trebuie pregatiti pentru fatetare, medicul stomatolog ii va ajusta, va va ajuta sa alegeti culoarea potrivita si va lua amprenta . La a doua vizita se fixeaza fatetele, se ajusteaza, iar apoi se cimenteaza definitiv.

Dupa ce veti beneficia deacest tratament trebuie sa aveti grija de cateva lucruri precum:

  • evitarea alimentelor dure;
  • evitarea acadelelor sau bomboanelor;
  • daca suferiti de bruxism trebuie sa purtati o gutiera nocturna.

 

Avantajele fatetelor dentare

Avantajele fatetelor dentare sunt multiple:

  • pacientii se bucura de beneficiile coroanelor dentare, a albirii dentare si a tratamentelor ortodontice intr-o singura manopera;
  • ceramica fatetelor este rezistenta la patare;
  • sunt usor de intretinut;
  • redau estetica si functionalitatea zambetului.

 

Incearca si tu fatetele dentare cu ajutorul medicilor stomatologi de la Clinica Dentara Ina Dent!