0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Puntile dentare - o solutie salvatoare in cazul dintilor lipsa

Daca te confrunti cu lipsa unuia sau a mai multor dinti, este necesar sa stii ca puntile dentare pot fi o solutie salvatoare pentru zambetul tau.
Dintii lipsa, indiferent daca este vorba despre cei din zona frontala sau nu, afecteaza in mod direct aspectul si functionalitatea danturii.


Astfel, atunci cand, din cauza igienei orale precare sau, ca urmare a extractiilor dentare, ai spatii dentare, aspectul fizionomiei tale nu mai este multumitor, masticatia este afectata si, odata cu ea, esti nevoit sa eviti anumite alimente de care altadata te puteai bucura in voie.
Totodata, spatiile create de lipsa dintilor contribuie la schimbarea pozitiei dintilor din jur si favorizeaza instalarea bolilor gingivale sau aparitia cariilor.

Iata de ce, in cazul lipsei unuia sau mai multor dinti trebuie sa iei masuri cat mai urgent posibil. Intreaba-ti stomatologul despre puntile dentare!

Ce sunt puntile dentare?

Puntile dentare sunt lucrari protetice care ajuta la inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa.
Atunci cand un dinte lipseste, acesta poate fi inlocuit cu o punte dentara sau un dinte fals. Astfel, dintii vecini sunt slefuiti si devin stalpi pentru puntea dentara. Practic, puntile dentare sunt alcatuite din doua parti – elementele de legatura si dintele/dintii falsi. Pentru o mai mare rezistenta, nu se recomanda realizarea unei punti dentare cu mai mult de 4 elemente.

punte dentara Ina Dent

Din ce sunt realizate puntile dentare?

Pentru construirea puntilor dentare se folosesc diverse materiale – ceramic (portelan), metal, zirconiu. Medicii dentist garanteaza o astfel de lucrare pana la 10 ani, in cazul in care sunt respectate recomandarile legate de igiena, dar nu exclud posibilitatea durabilitatii pana la 30 de ani. Rezistenta lucrarii depinde  de fiecare pacient in parte, de calitatea materialelor folosite in realizarea protezei.

Care sunt avantajele alegerii puntilor dentare?

Puntile dentare au ca scop rezolvarea probelemelor in cazul dintilor lipsa. Dincolo de functionalitatea lor, este important de stiut ca puntile dentare ofera un aspect natural zambetului. Ele pot fi realizate astfel incat sa fie foarte asmenatoare cu restul danturii, atat la forma, cat si la culoare, oferind un aspect estetic ireprosabil.
Realizarea unei punti dentare si remedierea lipsei dintilor se poate face intr-un timp foarte scurt. Totodata, pacientii care se ingrijesc de igiena dentara, beneficiaza de o rezistenta a lucrarilor protetice pentru o perioada lunga de timp.

Puntile dentare se folosesc de foarte mult timp si pot fi utilizate atat pentru partea frontala, cat si pentru alte zone ale danturii. Este important de retinut ca ele sunt lucrari fixe, cimentate, pentru durabilitatea carora este necesara o igiena orala adecvata.
Singurul dezavantaj al puntilor dentare este sensibilitatea pe care pacientii o au in primele zile dupa finalizarea acestei proceduri stomatologice, sensibilitate absolut naturala si care, in timp, dispare.

Sursa poze: Google