0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Maseaua de minte, un rau ce poate fi evitat

Durerea maselei de minte este unul dintre cele mai temute momente din existenta noastra stomatologica. Molarii de minte nu aduc niciun beneficiu si nu este gresit sa renunti la ei in timp util.

Un molar de minte, care nu erupe pentru ca are o pozitie orizontala sau gresita, impinge dintii din fata, putand sa ii strambe sau sa cauzeze durere pacientului.

Daca acesta nu este extras, poate sa strambe restul dintilor, poate sa se carieze, deoarece accesul in zona in care erupe este destul de dificil si exista riscul inflamarii pentru ca nu pot erupe cum trebuie.

Cand sunt erupti, molarii de minte se indeparteaza foarte usor, insa cei inferiori se indeparteaza putin mai greu deoarece osul este mai dens. Pentru molarii de minte inclusi complet se apeleaza la o operatie mai complicata.

Extractia poate avea loc sub anestezie locala sau generala, foarte putine cazuri necesitand internarea in spital. Urmarile operatiei depind de la pacient la pacient, insa fumatorii au un timp de cicatrizare mai mare.

Durerea dupa extractie nu este o notiune confortabila pentru nimeni. Dupa extractie, de obicei, se injecteaza un anti-inflamator pentru a-i ameliora durerea pacientului. De asemenea, in primele 24 de ore, pacientul nu trebuie sa mestece alimente pe partea pe care a avut loc extractia si trebuie sa evite bauturile fierbinti si alcoolul. De obicei, vindecarea completa are loc in cateva saptamani sau luni.