0729 112 121 L-V: cu programare

Copiii si medicul stomatolog

Ne urnim greu sa mergem la medicul dentist. Ar trebui, insa, sa ne educam in acest sens, mai ales ca parinti, pentru a transmite o mostenire sanatoasa copiilor nostri.

Vizita copilului la stomatolog este recomandata inca din al doilea an de viata. Cu putina delicatete din partea specialistului si apeland la mici trucuri de pregatire, veti fi surprinsi cata intelegere va dovedi copilul dumneavoastra, chiar daca e vorba de atat de detestatul aparat dentar.

O dilema a parintelui debutant este momentul in care trebuie sa isi duca pentru prima oara copilul la medicul stomatolog. Copiii trebuie sa se acomodeze in cabinetul stomatologic, care trebuie sa fie un loc placut astfel incat acestia sa doreasca sa se aseze pe scaun si sa deschida gurita.

Orice copil trebuie sa inceapa vizitele la stomatolog in jurul varstei de 2 ani pentru ca nu se stie cand pot aparea probleme. In jurul varstei de 2 ani, copilul are destui dinti pentru a ne da seama daca va avea probleme stomatologice in viitor. Deoarece copiii nu materializeaza durerea precum adultii, exista copii intre 2 si 4 ani care deja au carii.

Dulciurile sunt cel mai mare dusman atat al dintilor de lapte, cat si al celor definitivi, o veste neplacuta pentru orice copil. Copilul trebuie sa se spele de fiecare data pe dinti dupa ce mananca ceva dulce.

Cariile la copii sunt cu adevarat problematice, inclusiv cele care afecteaza dentitia de lapte. Exista reguli de alimentatie si igiena care trebuie respectate de la cele mai fragede varste. Pentru pacientii care prezinta carii la dintii de lapte, exista o probabilitate mare de a avea carii si la dintii definitivi.

Sigilarea dintilor este importanta la copii, cel mai potrivit moment fiind acela in care dintele definitiv a erupt pe arcada. Pentru molarii de 6 ani, spre exemplu, copilul ar trebui dus la stomatolog in preajma acestei varste, deoarece dintele nu a fost afectat si sigilarea presupune doar aplicarea unui material, nefiind necesara folosirea frezei.

Intalnirea dintre copil si stomatolog la o varsta frageda trebuie sa fie cat se poate de placuta. Imprietenirea dintre acestia si o investigatie serioasa pregatesc o relatie de viitor speciala si, mai ales, previn problemele dentare neplacute pentru copii.