0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

3 sfaturi pentru a-ti ajuta copilul sa depaseasca teama de stomatolog

Copilul tau este speriat de medicul dentist? Citeste urmatoarele sfaturi care il vor ajuta pe micutul tau sa se relaxeze inainte de urmatorul examen stomatologic.

Vizita copiilor la medicul dentist este necesara pentru a-si mentine dantura sanatoasa si pentru a promova obiceiurile sanatoase privind igiena orala. Dar, din punctul de vedere al unui copil, o mica excursie la medicul dentist este, de fapt, un eveniment infricosator - va sta intins pe scaun intr-o incapere necunoscuta, plina de zgomote si obiecte nefamiliare, in timp ce un strain umbla cu instrumente reci si metalice in gura lui. In plus, deoarece dintii copilului continua sa cada, dar si sa creasca, copilul ar trebui sa mearga de cel putin 10 ori la dentist, inainte de a incepe gradinita. Mai jos ai anumiti pasi pe care ii poti urma pentru a facilita vizitele viitoare la dentist ale copilului tau.

 

1. Incepe vizitele de la varste fragede

Cu cat mai repede un copil viziteaza medicul dentist, cu atat mai bine. Vizitele stomatologice ar trebui incepute in jurul varstei de 1 an sau cand a aparut primul dinte.

 

2. Nu te complica

Cand va pregatiti pentru o vizita la dentist, mai ales prima data, incearca sa nu incluzi prea multe detalii. Acest lucru va ridica mai multe intrebari si daca adaugi si mai multe informatii despre un tratament suplimentar, cu siguranta copilul tau se va agita. Pastreaza o atitudine pozitiva atunci cand discuti cu el despre o vizita viitoare, dar nu ii oferi sperante false. Evita sa spui ca totul va fi bine, deoarece in cazul in care acesta va avea nevoie de tratament, isi va pierde cu siguranta increderea atat in dentist, cat si in tine.

 

3. Fii atenta la cuvintele pe care le folosesti

Nu folosi cuvinte de genul “tratament”, “rana” sau “durere” cu al tau copil. Lasa medicii specialisti sa vorbeasca cu acesta pentru a-l ajuta sa treaca prin situatiile dificile. In schimb, ii poti spune copilului ca dentistul cauta bomboanele dintre dinti sau ca doar ii va verifica zambetul si ii va numara dintii - nimic altceva.

 

Invata-ti copilul ca vizita la dentist este o necesitate, nu o alegere si ca medicul dentist va avea grija de dintii sai, astfel incat acestia sa fie suficient de puternici pentru ca el sa poata manca.