0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Copilul si medicul dentist

Orice medic stomatolog se va afla in situatia de a trata un pacient copil la un moment dat si, de aceea, doar abordarea pe care o va avea va asigura succesul si eficienta tratamentului.

Dupa cum se stie, copiii pot fi adusi in cabinetul dentar incepand cu varsta de 6 luni sau cel tarziu la 1 an. Impreuna cu parintii, medicul stomatolog trebuie sa colaboreze pentru a reduce anxietatea copilului. Avand varste fragede, copiii nu pot comunica foarte bine si de aceea este de dorit ca medicul dentist sa se ghideze dupa indicatori ai durerii, precum plansul, expresiile faciale sau miscarile corpului.

Medicul dentist trebuie sa realizeze tratamentul ca pe o joaca, iar copilul sa il inteleaga ca atare. Una dintre tehnicile de succes in cazul tratamentelor stomatologice ale copiilor, o reprezinta Tehnica Tell Show Do, unde medicul pedodont ii explica copilului ce urmeaza sa faca, ii demonstreaza acestuia intr-un mod placut si apoi efectueaza tratamentul. Astfel copilul va fi familiarizat cu privire la diferite aspecte ale vizitei la dentist.

O alta tehnica deseori folosita este distragerea atentiei copilului de la tratamentul dentar, folosindu-se diverse jocuri sau televizorul. In plus, medicul pedodont ar trebui sa fie imbracat colorat, cu imprimeuri vesele sau cu personaje populare din desene.

De asemenea, medicul dentist trebuie sa foloseasca si tehnica comunicarii non-verbale, avand o atitudine prietenoasa si expresii faciale calde, astfel incat copilul sa nu-l perceapa ca pe un inamic sau sa transforme aceasta experienta intr-o teama cronica de medicul stomatolog si de cabinetul dentar in general.

Medicii pedodonti ai Clinicii Dentare Inadent modeleaza impreuna cu orice copil dinti din plastilina si au intotdeauna o jucarie la indemana pentru a le distrage atentia de la tratamentul stomatologic. Vino si tu cu al tau copil tau sa vezi!