0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Medicul stomatolog si comunicarea cu pacientul

Medicul stomatolog este obligat atat moral cat si legal sa fie cat mai bine pregatit si informat in legatura cu medicina dentara, insa pacientul cunoaste rareori informatiile importante legate de tratamentele stomatologice. Din aceasta cauza, deseori apar dificultati in comunicarea dintre medic si pacient, ceea ce poate afecta atat colaborarea cu medicul dentist, cat si vizitele stomatologice in general.

Succesul unui tratament stomatologic consta atat in realizarea acestuia astfel incat pacientul sa fie multumit, cat si in modelul comportamental al medicului dentist si felul in care interactioneaza cu pacientul. De multe ori comunicarea dintre cele doua parti reprezinta elementul cheie al unei colaborari de lunga durata.

Aceasta colaborare se bazeaza in primul rand pe incredere, deoarece deseori pacientul are teama de tratamentele stomatologice. Astfel, medicul dentist trebuie sa ii castige increderea pacientului treptat, informandu-l cu privire la orice etapa a tratamentului si raspunzandu-i la orice intrebare sau nelamurire.

Medicul stomatolog trebuie sa fie principala sursa de informare a pacientului, desi in ziua de azi putem gasi informatia la orice pas. Alfabetizarea pacientului in legatura cu sanatatea orala trebuie initiata inca de la inceput cu acesta. Pacientul trebuie sa inteleaga foarte bine atat posibilitatile de tratament, cat si avantajele acestora.

La Clinica Dentara Ina Dent medicii stomatologi informeaza pacientii in legatura cu etapele tratamentului si toate posibilitatile de tratament pe care le au. Veniti la un consult sa va convingeti!