0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Retractia gingivala - Cauze si Remedii

Retractia gingivala este o afectiune dentara des intalnita, care, daca nu este tratata, poate evolua spre complicatii mai dificil de gestionat.

Probabil si tu ai gingia retrasa pe un dinte, dar nu te deranjeaza neaparat, nici estetic, nici ca sensibilitate. Daca asa este, trebuie sa te programezi la o consultatie cu medicul stomatolog pentru a verifica aceasta problema.

Retractia gingivala este periculoasa pentru structura dintelui, deoarece materialul care acopera radacina dintelui este descoperit, fiind expus la aciditatea din cavitatea bucala, cat si la depunerile de tartru.

 

De ce se retrage gingia?

1. Depunerile de tartru favorizeaza retractia gingivala - pentru prevenirea acestei situatii se recomanda controlul periodic, o data la 6 luni, si detartrajul si periajul profesional, la recomandarea medicului dentist.

2. Tehnica de periaj gresita - daca folositi o periuta de dinti cu peri duri si periati dintii incorect, gingia se va retrage. Rugati medicul dentist sa va explice tehnica de periaj corecta.

3. Obiceiurile vicioase cum ar fi : bruximul si folosirea scobitorilor pot favoriza lezarea gingiei.

4. Varsta - odata cu inaintea in varsta, riscul retractiei gingivale este mai mare deoarece se modifica osul de care adera gingia in jurul dintelui.

 

Ce remedii exista?

- Detartrajul dentar si periajul profesional al dintilor;

- Insusirea unei tehnici corecte de periaj si folosirea unei periute adecvate.

 

Daca retractia gingivala este avansata si compromite aspectul estetic,se poate interveni chirurgical, prin efectuarea unei gingivo-plastii de vecinatate, sau chiar a unei grefe gingivale din mucoasa palatului.