0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Sangerarile gingivale

Sangerarea gingivala reprezinta un simptom des intalnit al afectiunilor gingiilor. Acestea sunt determinate de indepartarea insuficienta a placii bacteriene de la nivelul danturii, de obiceiuri vicioase( fumat, folosirea scobitorilor), sau pot fi asociate unor afectiuni generale ( diabet , scorbut).

O alta cauza a sangerarii gingivale o poate reprezenta deficitul de vitamine sau utilizarea unor medicamente. Sangerarile gingivale sunt insotite deseori de halena, sensibilitate crescuta, leziuni la nivelul cavitatii bucale sau retractie gingivala.

 

Cum poti opri sangerarile gingivale?

 

Daca observi sangerari gingivale constante ar fi bine sa vorbesti cu medicul tau stomatolog cat mai repede. Acesta te poarte sfatui in legatura cu tratamentul potrivit ce trebuie urmat. In plus, ar trebui sa schimbi anumite obiceiuri din rutina ta de ingrijire orala, pentru a preveni agravarea sangerarilor. Urmeaza urmatorii pasi si vei observa imbunatatiri la nivelul gingiei:

 

1. Spala-te pe dinti de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pentru cel putin 3 minute. Este recomandat sa folosesti o periuta soft/ultrasoft, sa respecti tehnica corecta de periaj si sa folosestio pasta de dinti si o apa de gura adecvate tratarii sensibilitatii gingivale.

 

2. Curatarea interdentara este, de asemenea, importanta; de aceea este bine sa folosesti ata dentara pentru a curata spatiile dintre dinti. Insa, efectueaza aceasta curatare cu atentie, deoarece poti rani foarte usor gingia. O varianta care evita lezarea gingiei printr-o tehnica necorespunzatoare de manevrare a atei dentare, este folosirea unui dus bucal sau a unui Air-floss.

 

3. Ultimul pas, dar si cel mai important, este sa mergi la medicul stomatolog constant, pentru a descoperi eventualele afectiuni inainte sa se agraveze. Astfel le poti trata cu usurinta.