0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Ce este terapia PRP?

Clinica dentara Ina Dent, este intotdeauna preocupata de bunastarea pacientilor sai. De aceea, isi doreste ca acestia sa fie cat mai bine documentati despre diverse subiecte din domeniul stomatologiei. Pentru astazi va propunem urmatorul subiect: tratamenul PRP sau plasma imbogatita cu trombocite.

Termenul de PRP este preluat din limba engleza, prescurtare de la Platelet-rich plasma, insemnand plasma imbogatita cu trombocite. Plasma este o componenta a sangelui care contine proteine ce ajuta sangele sa se inchege si pielea sa se regenereze. Asadar, este o substanta care are ca proprietate vindecarea mai rapida a ranilor postoperatorii. Rolul acestei substante este de a fi injectata in tesuturile afectate pentru ca acestea sa inceapa sa creeze celule noi, sanatoase si sa accelereze vindecarea.

Ce inseamna injectarea cu PRP?

Injectarea cu PRP poate fi diferita de la caz la caz. In primul rand, se injecteaza un analgezic pentru a elimina orice disconfort (in special pacientilor cu sensibilitate crescuta la durere). De aceea este recomandat ca pacientul sa ajunga mai devreme la cabinet pentru ca analgezicul sa-si faca efectul in timp util. Cateodata, injectarea PRP-ului este facuta in timpul operatiei, desigur cu acordul, in prealabil, al pacientului.

Pentru a crea acest tip de plasma nu este necesara o anume pregatire a pacientului.

Persoanele care urmeaza pentru prima data un tratament PRP trebuie sa stie care sunt etapele interventiei:

1. In primul rand, un asistent medical va va recolta sange. Cantitatea de sange preluata difera de la caz la caz; de exemplu, in interventiile stomatologice, se va extrage intre 36 ml si 72 ml de sange. Acesta va fi dus in laboratorul echipat corespunzator din clinica pentru a fi prelucrat, timpul estimat fiind de 15 minute.

2. Urmeaza ca stomatologul sa preia plasma si sa o injecteze in zona vizata pentru acest tratament.

3. La finalul interventiei, e necesar ca pacientul sa mai ramana aproximativ 10 minute in cabinet pentru ca plasma administrata sa se stabilizeze in zona care are nevoie de aceasta interventie.

In mod normal, toata procedura este estimata a dura in jur de o ora.

Reactii adverse la PRP?

Fiind vorba despre propriul sange, de-a lungul timpului nu au fost inregistrate reactii adverse la PRP. Singura neplacere este inflamarea trecatoare a locului de injectare, dar aceasta apare din cauza microagresiunii acului de seringa.

Cui nu ii este recomandat tratamentul cu PRP?

Persoanele care sufera de anemie severa, au probleme de coagulare a sangelui sau care sufera de tromboocitopenie nu sunt vizate pentru tratamentul cu PRP.

In concluzie, tratamentul cu PRP sau cu plasma imbogatita cu trombocite este o interventie simpla, nedureroasa, dar cu un efect incredibil si, anume, cel de accelerare a vindecarii naturale a organismului.

Avand in vedere cele aflate astazi pe blogul clinicii stomatologice Ina Dent Ploiesti despre PRP sau plasma imbogatita cu trombocite, ce parere aveti despre acest tip de tratament? L-ati incerca daca v-ar fi recomandat? De ce?