0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

De ce sa alegi coroanele dentare pe suport zirconiu?

Zirconiul este cel mai rezistent material folosit in stomatologie. Insa, rezistenta nu este singura calitate pentru care zirconiul este recomandat in reconstructia unuia sau a mai multor dinti. Acest material ofera, in plus, un aspect estetic ireprosabil, fiind cel mai recomandat material pentru coroane dentare simple, punti intinse sau lucrari pe implanturi.

Pentru lucrari protetice, nu se foloseste zirconiu pur, ci o combinatie chimica a acestuia – oxidul de zirconiu. Oxidul de zirconiu se prelucreaza prin frezare computerizata, in urma careia rezulta piese protetice extrem de precise, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic.

Cand esti pus sa alegi materialul ideal pentru restaurarea danturii, decizia poate fi una destul de dificila. Gama larga de materiale te poate pune in dificultate, desi medicul tau iti explica foarte clar care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele.

Pentru a opta pentru materialul in restaurarea danturii, ar trebui sa te gandesti cat de important este pentru tine:

Aspectul estetic. Coroanele cu suport zirconiu au avantajul de a fi translucide. Astfel, ele reflecta culoarea alba la fel ca un dinte natural. Mai mult, spre deosebire de coroanele metalo-ceramice, in cazul carora se poate observa acea linie gri de la baza gingiei, coroanele cu suport zirconiu sunt perfecte atat din punctul de vedere al aplicarii, cat si din punctul de vedere al constructiei precise.

Dintii reconstruiti cu ajutorul coroanelor pe suport zirconiu sunt identici cu cei naturali, aceste lucrari fiind ideale mai ales pentru partea din fata a danturii.

coroane pe suport zirconiu Ina Dent

Confortul. Zirconiul este un material biocompatibil (precum aurul). El poate fi utilizat chiar si in cazul persoanelor alergice la metal si se integreaza rapid in structurile dentare si in gingie. Datorita greutatii scazute, coroanele pe suport zirconiu nu creaza disconfort, indiferent de zona danturii in care sunt folosite.

Rezistenta. Coroanele pe suport zirconiu sunt obtinute prin tehnologia moderna computerizata, asadar sunt extrem de precise. Ele rezolva cu succes problema functionalitatii (dictie, masticatie) si rezista in timp datorita duritatii specifice acestui material. In comparatie cu lucrarile protetice metalo-ceramice, metalo-acrilice, cele cu suport zirconiu sunt superior mai rezistente.

Procedura. Pentru montarea unei coroane pe suport zirconiu, in cazul reconstructiei unui dinte, se elimina minimum de tesut osos. Interventia nu este atat de complexa, precum in cazul lucrarilor metalo-ceramice, iar riscul reactiilor chimice nu exista, deoarece zirconiul nu are potential alergen.

Singurul dezavantaj in cazul zirconiului este, fara indoiala, pretul. Fiind un material scump care are nevoie de o prelucrare speciala, zirconiul are, in momentul de fata un cost care ar putea fi considerat scump.

Asadar, atunci cand pentru tine sunt importante estetica, functionalitatea, rezistenta in timp a zambetului, zirconiul ar trebui sa devina prima alegere fie ca este vorba de acoperierea unui implant sau a unui dinte.

 

Sursa poze: Google