0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

De la carie la extractia dentara

Cand stomatologul iti spune ca este necesara extractia dentara, te gandesti la numeroase scenarii negative care implica in mod automat durerea din timpul acestei proceduri, nu-i asa? Extractia dentara este o interventie care se aplica doar atunci cand metodele de tratament nu dau rezultate, iar dintele nu mai poate fi salvat.


Deoarece este o procedura dureroasa, extractia are loc sub anestezie. Inainte de extractie, medicul dentist va folosi un anestezic local pentru a amorti zona si a reduce disconfortul din timpul acestei proceduri.

Extractia poate fi recomandata in cazul in care, din precautie, medicul stomatolog doreste sa evite complicatii in cazul unui dinte deterioarat, dar, de obicei, ea se realizeaza ca ultima procedura pentru dintii afectati in totalitate de cariile dentare sau pentru cazurile in care infectia a distrus in mare parte dintele si osul maxilar. Pentru a evita aceasta situatie ireversibila, care poate fi remediata numai prin implanturi dentare, ar trebui sa constientizezi de ce au ajuns dintii tai sa fie supusi procedurii de extractie.

Atunci cand igiena dentara nu este atent realizata, dintii devin un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Depuse pe suprafata dintilor, bacteriile formeaza placa dentara asemanatoare unei pelicule si, ulterior, tartrul (pietrificarea placii dentare). Sub pelicula de placa dentara, smaltul dintelui se decalcifica, pulpa dentara se infecteaza si dintele se distruge treptat.
Cariile dentare sunt problemele care apar foarte frecvent. Procentul romanilor care nu se confrunta cu acest tip de afectiuni este destul de mic – mai putin de 5%, ele fiind favorizate de o igiena precara, de o alimentatie bogata in zaharuri, de fumat, de stres.

Cariile nu se manifesta doar prin simpla evolutie, ci si prin infectii cu dureri, abcese dentare si o serie de alte complicatii care pot fi tratate numai prin tratament in cabinetul doctorului stomatolog.

Este important de stiut ca, in cazul cariilor, prevenirea este mult mai simpla si mai rapida decat tratarea.

 


Vizita la dentist ar trebui sa fie programata inca din momentul in care este observat un inceput de carie. Amanarea tratamentului duce la afectarea grava a dintelui si la distrugerea totata a acestuia. Singura masura de tratament, in acest stadiu, ramane extractia dintelui.
Daca atunci cand se opteaza pentru prevenire, dintii pot fi protejati printr-o igiena corespunzatoare, prin detratraj si curatare profesionala sau prin indepartarea tesutului afectat, in cazul in care stadiul de evolutie al cariei este foarte avansat, singura solutie ramane extractia.

Recomandarea medicilor specialisti este respectarea igienei si prevenirea afectiunilor dentare prin controlul periodic. Programarea la stomatolog inca de la primele semne ale cariilor manifestate prin sensibilitate la alimente dulci, calde, reci, respiratie urat mirositoare, pete inestetice pe suprafata dintilor, te ajuta sa eviti proceduri complicate, dureroase si costisitoare.

 

Sursa poze: Google