0729 112 121 L-V: cu programare

Beneficiile aparatelor dentare invizibile

Poti avea un zambet fermecator chiar si atunci cand nu ai fost inzestrat de la natura cu dinti drepti si frumosi. Nu conteaza cati ani ai atunci cand iti doresti sa remediezi anomaliile dentare, deoarece tratamentul ortodontic nu este conditionat de varsta. Acesta poate fi urmat atat de copii, cat si de adulti.

Cand ai nevoie de parerea unui specialist ortodont?

Semnele precum muscatura anormala, dinti spatiati, dinti inghesuiti, ocluzia deschisa, malocluzia pe linia mediana, dinti distantati ar trebui sa fie motive pentru a vizita un medic ortodont. Cand rezultatul evaluarii unui ortodont spune ca muscatura nu este normala, ca exista spatii inestetice dintre dinti, ca dintii superiori si inferiori nu sunt aliniati sau ca ai prea multi dinti inghesuiti pe arcada dentara, urmeaza stabilirea unui plan de tratament.

Pentru adulti, cea mai eficienta solutie de tratament ramane aparatul dentar invizibil.

Marele avantaj al purtarii unui astfel de aparat este faptul ca nu se vede. Cei mai multi dintre adulti considera ca purtarea aparatului dentar are un impact social major. Tocmai de aceea este important sa stii ca te poti simti confortabil fata de cei din jur atunci cand zambesti sau vorbesti si poti, in acelasi timp, sa remediezi problemele de aliniere a dintilor. Rezultatul va fi un zambet perfect.

Iata ce avantaje iti ofera tratamentul ortodontic cu aparat dentar invizibil!

Din punct de vedere medical, aparatul dentar invizibil (sau tehnica linguala) prezinta un risc mai mic de aparitia a cariilor dentare decat aparatele clasice datorita montarii bracket-urilor cimentate pe partea de interior a dintilor. El poate fi folosit atat pentru adulti, cat si pentru copii si nu exista motive medicale pentru care un pacient ar trebui sa aleaga aparatul dentar clasic in defavoarea celui invizibil.

Deoarece bracket-urile se realizeaza individual pentru fiecare forma a dintelui, tratamentul cu aparat dentar invizibil are o durata mai scurta.

Desi aceste avantaje sunt importante, fara indoiala cel mai mare beneficiu al acestui tip de tratement este cel psihologic. Pacientul se poate bucura de corectarea pozitiei dintilor si, totodata, isi poate continua viata sociala fara griji atunci cand opteaza pentru aparatul dentar invizibil.
Procedura de montare a aparatelor dentare nu este dureroasa. Disconfortul determinat de adaptarea cavitatii bucale la acest tratament dispare, de obicei, dupa cateva zile.

Bucura-te de un zambet perfect la orice varsta, fara sa te gandesti la impactul social pe care urmarea tratamentelor ortodontice l-ar putea avea!

Sursa poze: Google