0729 112 121 L-V: cu programare

Despre pulpectomie

Pulpectomia mai este cunoscuta si drept extirpare vitala si este o procedura chirurgicala endodontica, prin intermediul careia pulpa infectata este indepartata complet.
Aceasta procedura endodontica este realizata de cele mai multe ori pentru dintii de lapte, insa poate fi recomandata si adultilor. În cazul in care pacientul acuza dureri mari in zona afectata, pulpectomia poate fi realizata si ca interventie de urgenta, insa in toate cazurile va trebui urmata de obturatia canalelor radiculare.

Pulpectomia nu este recomandata in cazul dintilor care nu pot fi restaurati, daca pierderea de tesut osos este prea mare sau daca pacientul este necooperant.
În cazul in care pulpectomia nu poate fi realizata, exista o singura alternativa si anume extractia dentara. Totusi, in acest caz, locul ramas liber va cauza migrarea dintilor adiacenti. În cele din urma, pacientul va trebui sa apeleze fie la implant dentar, fie la punte dentara pentru a inlocui dintii lipsa.


Interventia de pulpectomie are loc in cabinetul stomatologic sub anestezie locala. Astfel, pacientul va simti doar un mic disconfort in timpul procedurii, insa nu va simti durere.

Dupa indepartarea pulpei dentare infectate, este curatat si dezinfectat canalul, ca mai apoi sa urmeze obturatia de canal. Dupa ce obturatia de canal a fost realizata, dintele este sigilat. La cateva zile dupa pulpectomie are loc aplicarea coroanei dentare.
Simptomele inflamatiei pulpei dentare sunt variate. Orice durere spontana severa, durere aparuta in timpul masticatiei sau expunerii la rece sau fierbinte poate reprezenta inflamatia pulpei dentare.

În cazul in care pulpa dentara nu este afectata direct, se recomanda aplicarea unui tratament indirect. Prin intermediul tratamentului indirect se evita expunerea pulpei atunci cand sunt indepartate cariile si se obtureaza cavitatea.

Te asteptam in Clinica Dentara Ina Dent!
Vezi serviciile si preturile aici: www.inadentploiesti.ro/preturi.php#obturatie-zona-frontala