0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Kitul dentar de calatorie

V-ati pus deoparte camera foto, pasaportul si toate hainele necesare pentru calatoria ce urmeaza? Perioada dinaintea unei calatorii poate fi destul de stresanta deoarece nu iti doresti sa uiti nimic acasa, fie ca este vorba de documente importante, de bani sau carti de credit. De asemenea, nu trebuie sa uitati sa va luati tot ceea ce aveti nevoie pentru igiena orala. Acest articol va ofera recomandari cu privire la elementele de igiena orala necesare intr-o calatorie, si crearea kit-ului perfect pentru a va pastra zambetul pe tot parcursul calatoriei.

Ata dentara

Ata dentara este la fel de importanta acasa, precum este in calatorii. Daca vacanta dureaza cateva saptamani si nu folositi ata dentara, exista riscul sa apara inflamatii localizate ale gingiei, care se manifesta prin dureri usoare si sangerare la periaj. De aceea, este de preferat sa aveti ata dentara in bagaj atunci cand calatoriti. Aceasta poate fi, de asemenea, la indemana pentru a elimina alimentele fibroase blocate intre dinti dupa o masa.

Amintiti-va ca in cazul in care spatiile dintre dinti sunt stranse, ata dentara cu ceara este cea potrivita pentru utilizare.

Periuta de dinti

Timp de secole, dispozitivul de baza folosit pentru igiena orala a fost periuta de dinti, deoarece indeparteaza placa dentara, si cele mai multe dintre resturile dentare. Periuta de dinti electrica poate curata dintii si mai bine, mai ales daca aveti aparat dentar, insa amintiti-va sa puneti in bagaj si incarcatorul periutei.

Daca, insa, ati uitat periuta de dinti acasa, cumparati-va o periuta soft sau extra-soft pentru a o folosi in vacanta.

Pasta de dinti

Poti cumpara pasta de dinti din locul in care vei calatori. Orice supermarket din fiecare tara ar trebui sa aiba o varietate de paste de dinti din care poti alege. Cum unii calatori au preferinte cu privire la pasta de dinti utilizata, este mai bine ca aceasta sa fie adusa de acasa.

Amintiti-va ca tuburile mari de pasta (peste 100 ml) nu pot fi pastrate in bagajul de mana si trebuie puse in bagajul de cala.

Guma de mestecat fara zahar

Uneori mananci o gustare sau vrei sa incerci anumite preparate locale si nu iti poti peria dintii imediat dupa. Mestecarea gumei timp de 10 minute dupa masa poate stimula cresterea fluxului de saliva din gura, ceea ce ajuta la curatarea dintilor si reduce aciditatea gurii. In plus, un flux de saliva crescut stimuleaza si secretiile gastrice, usurand digestia.

Atentie! Guma de mestecat nu inlocuieste periajul si folosirea atei dentare, insa este o solutie temporara care improspateaza si respiratia.

Periuta de dinti interdentara

Daca aveti aparat dentar, daca gingia este retrasa pe anumiti dinti sau aveti lucrari dentare , o idee buna este sa aveti o periuta de dinti interdentara in bagaj. Perii acesteia sunt mici si pot face minuni acolo unde periuta de dinti traditionala nu ajunge.

Apa de gura

Sa nu uitam ca si clatitul corect indeparteaza resturile de alimente dintre dinti si de pe suprafata inerioara a obrajilor, precum si de pe limba. Clatiti cu forta, trecand apa cu presiune printre dinti. Apa de gura ajuta la reglarea aciditatii, dezinfectand zonele de gingie sau mucoasa lezate mecanic de alimente mai dure.

De asemenea, o vizita la medicul stomatolog inainte de orice calatorie, poate face minuni!

Programeaza-te online chiar aici.