0729 112 121 L-V: cu programare

Back to school - dinti curati si sanatosi

Desi inca este foarte cald afara, toamna este cu siguranta pe drum si aceasta inseamna ca este momentul ca al tau copil sa se intoarca la scoala.

Chiar daca sunt foarte multe lucruri de pregatit inainte de inceperea anului scolar, cum ar fi cumpararea unor haine noi si a rechizitelor scolare, trebuie sa ai grija si de igiena dentara a copilului tau.

Mentinerea sanatatii orale a copilului tau este esentiala pentru ca acesta sa aiba un an scolar productiv. Urmeaza acesti pasi simpli, iar copilul tau va fi 100% pregatit sa inceapa anul scolar cu zambetul pe buze. 

Programeaza-l la o consultatie!

Daca astepti pana in ultimul moment pentru a programa o consultatie la medicul stomatolog, probabil nu o vei putea face in timp util. Ar fi indicat sa-l programezi inainte de inceperea anului scolar, deoarece, deseori dupa o zi lunga de scoala, este destul de dificil pentru copil sa stea linistit in cabinetul stomatologic. Este important ca medicul stomatolog sa il consulte pentru a vedea daca exista probleme si pentru a le putea trata inainte de inceperea anului scolar.

Mentineti o dieta sanatoasa!

Vara este cel mai potrivit moment pentru a manca sanatos, o stim cu totii. De aceea o dieta sanatoasa pentru copilul tau este la fel de importanta ca periajul dintilor. Desigur, ii mai poti oferi cateva gustari din cand in cand, insa recomandam alimentele sanatoase.

O igiena orala riguroasa acasa

Vizita copilului la stomatolog va fi mult mai placuta daca acesta nu are carii. Ajuta-ti copilul sa aiba dintii sanatosi, incurajandu-l sa-si mentina obiceiurile de igiena orala corespunzatoare pe tot parcursul vacantei.

Sfaturile mentionate mai sus sunt valabile in orice anotimp, nu doar vara. Înainte de inceperea anului scolar, recomandam un periaj profesional pentru a indeparta placa bacteriana de pe dintii copilului.

De asemenea, la consultatia realizata inainte de inceperea anului scolar, vom trata si diverse probleme stomatologice, daca este cazul. Astfel, copilul tau va incepe anul scolar cu un zambet frumos si sanatos.