0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Oare influenteaza alimentatia mamei din timpul sarcinii dintii de lapte ai copilului?

CARIA DENTARA

Este un proces dinamic ce se desfasoara la interfata dintre placa bacteriana si dinte.

Obiceiurile de consum actuale, incepand cu cel al mamei in perioada sarcinii (in primele faze de formare a dintilor copilului) au un efect important asupra rezistentei naturale la carie; pentru omul modern, aceasta influenta a fost una negativa, deoarece a dus la o rezistenta scazuta a dintilor fata de atacul cariogen, spre deosebire de popoarele primitive, la care frecventa cariei era mult mai redusa.

STIATI CA?

O alimentatie mai dura necesita un efort masticator mai mare, care asigura autocuratirea dintilor prin secretia salivara crescuta si miscarile musculaturii fetei si ale limbii.

Totodata, calitatea alimentatiei influenteaza compozitia salivei care, daca este bogata in calciu, fosfor si fluor, participa la protectia dintilor fata de atacul acid.

CE ESTE DE FACUT?

Medicul dentist va recomanda sa consumati cat mai multe alimente proaspete, cu continut crescut de vitamine si minerale, benefice nu numai pentru caviatatea bucala, dar si pentru intreg organismul.

 

Autor: Alexandra Oltean - Medic dentist specializat in endodontie