InaDent Logo
PROGRAMĂRI ONLINE
0729 112 121 L-V: cu programare
Telefon
Tratamentul transpirației excesive (hiperhidrozei)

Tratamentul transpirației excesive (hiperhidrozei)

Autor: Ina Dent Ploiesti | Data Publicarii: 27-06-2018 | Categoria: General | 94 Vizualizari

Ce este hiperhidroza?

            Hiperhidroza sau transpirația excesivă este o problemă destul de frecventă, întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Aceasta poate afecta calitatea vieții și deseori alterează încrederea în sine. Transpirația excesivă este jenantă, pătează hainele și complică interacțiunile sociale -  strângerile de mână, îmbrățișările, creează dificultate - de a scrie,  a ține ferm volanul mașinii sau telefonul.

 

Ce cauzează hiperhidroza?

Hiperhidroza poate fi provocată de unele boli neurologice, endocrine sau infecțioase, însă cele mai multe cazuri apar la persoanele sănătoase. Printre cele mai frecvente cauze ale hiperhidrozei se numără influențarea hipotalamusului ( parte a creierului responsabilă de menținerea echilibrului termic și hidroelectrolitic) de către alte părți ale creierului în sensul producerii unei cantități excesive de transpirație în pusee cu o frecvență mare.

Hiperhidroza se poate manifesta la orice vârstă și este de trei feluri: indusă emoțional,  localizată și generalizată.

  • Căldura și emoțiile pot declanșa hiperhidroza la unele persoane, dar în cazul multor oameni transpirația excesivă se manifestă tot timpul, indiferent de starea de spirit sau vreme.
  • Hiperhidroza localizată este consecința unor anomalii în funcționarea locală a nervilor sau în distribuția glandelor sudoripare. Acest tip de transpirație excesivă poate fi asociată cu anumite boli precum: neuropatie diabetică, sindromul Frey, siringomielie, etc.
  • Hiperhidroza generalizată este deseori consecința unor dereglări ale sistemului nervos sau a unor dezechilibre metabolice.

Solutii de tratament

Vestea bună este că există tratamente pentru oprirea transpirației excesive, iar medicii  Clinicii Ina Dent vă pot ajuta în acest caz. Există multiple variante terapeutice pentru vindecarea hiperhidrozei, iar toxina botulinică este una dintre cele mai eficiente.

            Toxina botulinică este folosită cel mai frecvent în chirurgia estetică, dar are utilitate și în tratamentul hiperhidrozei. Toxina botulinică injectată în zonele cu probleme blochează reversibil glandele sudoripare, astfel încât scade cantitatea de transpirație produsă. Tratamentul nu necesită anestezie sau timp de recuperare. În timpul procedurii, medicii injectează unități de Botox în fiecare axilă, palmă sau talpă. Cu cât sunt mai multe unități injectate, cu atât efectele sunt mai îndelungate. Efectul se instalează în câteva zile de la tratament și se menține 4-8 luni în funcție de zona afectată, doza injectată și caracteristicile individuale.

Te lupți cu problema transpirației excesive?

Te așteptăm la Clinica Dentară Ina Dent, unde medicii noștri specialiști te vor putea ajuta.

SHARE:
TAGURI:
hiperhidroza
transpiratie excesiva
tratament transpiratie
transpiratie axile
transpiratie palme
transpiratie talpi

ALTE ARTICOLE

ADAUGA UN COMENTARIU

CAUTA

ARTICOLE NOI

ARTICOLE POPULARE

TAGURI

ARHIVA

GARANȚIA BANILOR

DACĂ NU EȘTI MULȚUMIT DE LUCRARE,
ÎȚI GARANTĂM RETURNAREA ÎNTREGII SUME
VEZI MAI MULTE DETALII

OFERIM GRATUIT

CONSULTAȚIA INIȚIALĂ ȘI
PLANUL DE TRATAMENT SUNT GRATUITE
VEZI INFO OFERTĂ

CALITATE/PREȚ

NU OFERIM CEL MAI MIC PREȚ,
DAR NE STRĂDUIM SĂ BENEFICIEZI DE CEL MAI BUN COST
VEZI OFERTA NOASTRĂ
line

© Copyright 2015 INADENT Ploiești - Clinică Dentară. Toate drepturile rezervate.

Info Cookie Politica de confidențialitate Termeni și Condiții ANPC SOL ANSPDCP
Facebook - Inadent Instagram - Inadent Youtube - Inadent Google Plus - Inadent