InaDent Logo
PROGRAMĂRI ONLINE
0729 112 121 L-V: cu programare
Telefon
Obturatiile si inlay-urile

Obturatiile si inlay-urile

Autor: Ina Dent Ploiesti | Data Publicarii: 13-10-2017 | Categoria: General | 464 Vizualizari

            Obturatiile sunt de doua tipuri: cele fizionomice si cele metalice. Cele fizionomice sunt deschise la culoare si sunt foarte apropiate de culoarea dintelui. Puse corect, nu se poate identifica unde este obturatia si unde este dintele. Obturatiile metalice sunt cele gri, inchise la culoare, de amalgam.

            Obturatiile fizionomice au mult mai multe avantaje fata de cele metalice. In primul rand, estetica. Estetica este o cerinta primordiala a pacientilor din ziua de azi. Obturatiile fizionomice sunt foarte apropiate de culoarea dintelui, cu o morfologie foarte apropiata de cea a dintelui, au o tehnica speciala prin care se prind pe dinte, lipindu-se pe suprafata acestuia. Obturatiile metalice nu au acelasi sistem si au diverse dezavantaje. In primul rand, materialul se poate descompune in compusi toxici pentru organism. In al doilea rand, culoarea este inchisa si se poate vedea diferenta dintre dinte si obturatie. Iar, in al treilea rand, tehnica de adeziune a obturatiilor metalice poate duce la aparitia unor spatii intre plomba si peretii dintelui, lucru care conduce la apariatia cariilor secundare, a sensibilitatii la rece si la dulce.

            Momentul in care obturatiile se inlocuiesc este momentul in care fie se uzeaza, fie se dezlipesc, fie dispare o bucata din ele si apoi apare sensiblitatea la rece sau la dulce, fie in momentul in care isi schimba culoarea din cauza timpului.

            In situatia in care exista defecte mari ale dintelui, in locul acestor obturatii fizionomice se pot folosi inlay-uri, adica incrustatii. Inlay-urile de compozit, se apropie cel mai mult de structura dintelui si se ataseaza pe suprafata dintelui prin cimentare. Acestea nu sunt realizate in cabinetul stomatologic, ci in cel de tehnica dentara, fiind rezultatul unei amprente. Acestea sunt foarte apropiate de culoarea dintelui si au o morfologie asemanatoare dintelui, avand o durata de viata de 5 ori mai mare decat o obturatie realizata in cabinetul stomatologic.

            Cum afli daca ai nevoie de o obturatie

            Numai medicul dentist poate depista daca ai o cavitate ce necesita obturatie. In timpul controlului, dentistul examineaza suprafata fiecarui dinte cu o mica oglinda.

            Orice aspect anormal va fi analizat cu ajutorul unor instrumente speciale. Este posibil sa ti se efectueze si o radiografie a intregii cavităti bucale sau a unei portiuni. Tipul de tratament ales de medicul dentist depinde de gradul de afectare cauzata de caria dentara.

SHARE:
TAGURI:
clinica dentara
inlay
cabinet stomatologic
obturatii
cabinet dentar ploiesti
clinica dentara ploiesti

ALTE ARTICOLE

ADAUGA UN COMENTARIU

CAUTA

ARTICOLE NOI

ARTICOLE POPULARE

TAGURI

ARHIVA

GARANȚIA BANILOR

DACĂ NU EȘTI MULȚUMIT DE LUCRARE,
ÎȚI GARANTĂM RETURNAREA ÎNTREGII SUME
VEZI MAI MULTE DETALII

OFERIM GRATUIT

CONSULTAȚIA INIȚIALĂ ȘI
PLANUL DE TRATAMENT SUNT GRATUITE
VEZI INFO OFERTĂ

CALITATE/PREȚ

NU OFERIM CEL MAI MIC PREȚ,
DAR NE STRĂDUIM SĂ BENEFICIEZI DE CEL MAI BUN COST
VEZI OFERTA NOASTRĂ
line

© Copyright 2015 INADENT Ploiești - Clinică Dentară. Toate drepturile rezervate.

Info Cookie Politica de confidențialitate Termeni și Condiții ANPC SOL ANSPDCP
Facebook - Inadent Instagram - Inadent Youtube - Inadent Google Plus - Inadent