InaDent Logo
PROGRAMĂRI ONLINE
0729 112 121 L-V: cu programare
Telefon
Despre pulpectomie

Despre pulpectomie

Autor: Ina Dent Ploiesti | Data Publicarii: 30-07-2018 | Categoria: General | 171 Vizualizari

Pulpectomia mai este cunoscută și drept extirpare vitală și este o procedură chirurgicală endodontică, prin intermediul căreia pulpa infectată este îndepărtată complet.


Această procedură endodontică este realizată de cele mai multe ori pentru dinții de lapte, însă poate fi recomandată și adulților. În cazul în care pacientul acuză dureri mari în zona afectată, pulpectomia poate fi realizată și ca intervenție de urgență, însă în toate cazurile va trebui urmată de obturația canalelor radiculare.

Pulpectomia nu este recomandată în cazul dinților care nu pot fi restaurați, dacă pierderea de țesut osos este prea mare sau dacă pacientul este necooperant.


În cazul în care pulpectomia nu poate fi realizată, există o singură alternativă și anume extracția dentară. Totuși, în acest caz, locul rămas liber va cauza migrarea dinților adiacenți. În cele din urmă, pacientul va trebui să apeleze fie la implant dentar, fie la punte dentară pentru a înlocui dinții lipsă.

 


Intervenția de pulpectomie are loc în cabinetul stomatologic sub anestezie locală. Astfel, pacientul va simți doar un mic disconfort în timpul procedurii, însă nu va simți durere.

După îndepărtarea pulpei dentare infectate, este curățat și dezinfectat canalul, ca mai apoi să urmeze obturația de canal. După ce obturația de canal a fost realizată, dintele este sigilat. La câteva zile după pulpectomie are loc aplicarea coroanei dentare.
Simptomele inflamației pulpei dentare sunt variate. Orice durere spontană severă, durere apărută în timpul masticației sau expunerii la rece sau fierbinte poate reprezenta inflamația pulpei dentare.

În cazul în care pulpa dentară nu este afectată direct, se recomandă aplicarea unui tratament indirect. Prin intermediul tratamentului indirect se evită expunerea pulpei atunci când sunt îndepărtate cariile și se obturează cavitatea.

Te așteptăm în Clinica Dentară Ina Dent!
Vezi serviciile și prețurile aici: www.inadentploiesti.ro/preturi.php#obturatie-zona-frontala

SHARE:
TAGURI:
pulpectomie
obturatie canal
endodontie ploiesti
medic endodont ploiesti

ALTE ARTICOLE

ADAUGA UN COMENTARIU

CAUTA

ARTICOLE NOI

ARTICOLE POPULARE

TAGURI

ARHIVA

GARANȚIA BANILOR

DACĂ NU EȘTI MULȚUMIT DE LUCRARE,
ÎȚI GARANTĂM RETURNAREA ÎNTREGII SUME
VEZI MAI MULTE DETALII

OFERIM GRATUIT

CONSULTAȚIA INIȚIALĂ ȘI
PLANUL DE TRATAMENT SUNT GRATUITE
VEZI INFO OFERTĂ

CALITATE/PREȚ

NU OFERIM CEL MAI MIC PREȚ,
DAR NE STRĂDUIM SĂ BENEFICIEZI DE CEL MAI BUN COST
VEZI OFERTA NOASTRĂ
line

© Copyright 2015 INADENT Ploiești - Clinică Dentară. Toate drepturile rezervate.

Info Cookie Politica de confidențialitate Termeni și Condiții ANPC SOL ANSPDCP
Facebook - Inadent Instagram - Inadent Youtube - Inadent Google Plus - Inadent