0729 112 121 L-V: cu programare

Tratamentul endodontic - esential pentru salvarea dintilor

Desi in trecut tratamentul endodontic era cunoscut drept o procedura dureroasa ce necesita foarte mult timp de lucru, azi tratamentele endodontice sunt realizate cu tehnologii avansate de catre un medic specialist endodont, iar pacientul nu simte durere in timpul procedurii.

Atunci cand pulpa dentara este inflamata din cauza unor traumatisme ale dintelui este necesar tratamentul endodontic. Inflamatia netratata duce la complicatii mult mai grave sau chiar la necesitatea extractiei dintelui. Totodata, durerea va fi mult mai mare si exista riscul aparitiei infectiilor ce pot pune in pericol viata pacientului.

Cand ai nevoie de un tratament endodontic?

- Daca ai o carie dentara ce a patruns smaltul si a avansat in dentina pana in vecinatatea camerei pulpare

- Daca ai un dinte foarte cariat, pentru evitarea viitoarelor infectii

- Daca simti o durere acuta la nivelul unei dinte

Cariile dentare ce necesita tratamente de canal apar de obicei din cauza consumului excesiv de dulciuri si a igienei necorespunzatoare.

În Clinica Dentara Ina Dent tratamentul de canal este realizat exclusiv la microscop, doar sub izolare cu diga. Faptul ca utilizam microscopul pentru tratamentele endodontice are numeroase avantaje printre care enumeram: diagnostic corect, tratare corecta si completa, refacere rapida si economie de timp.

Tratamentul de canal efectuat corect este ultima solutie inainte de extractie, ce poate ajuta la salvarea dintelui. Acesta se poate realiza de obicei intr-o singura sedinta. Desigur, daca este nevoie de o procedura mai complexa, tratamentul poate necesita mai multe sedinte.

În plus, atunci cand trebuie efectuat un tratament de canal este necesara o radiografie dentara inainte si dupa manevra endodontica. În clinica noastra poti beneficia si de serviciul de radiologie dentara, minimum iradianta, lucru ce ne ajuta sa evaluam corect, rapid si in aceeasi sedinta procedurile dentare.

De asemenea, in cadrul tuturor tratamentelor endodontice incercam sa abordam conceptul "pain-free". Folosim anestezice si instrumentare moderne pentru a diminua durerea resimtita de pacient si a creste gradul de confort al acestuia. În cadrul tuturor tratamentelor endodontice pe care le realizam, pacientii sunt sub anestezie locala profunda, astfel incat acestia nu simt durerea in timpul procedurii.

La Clinica Dentara Ina Dent gasesti toate serviciile stomatologice de care ai nevoie sub un singur acoperis!