0729 112 121 L-V: cu programare

Radiologia dentara - Cel mai nou serviciu disponibil in Clinica Dentara Ina Dent

Pentru ca timpul este pretios si pentru ca ne pasa, managementul Clinicii Dentare Ina Dent a considerat o prioritate achizitionarea unui aparat de radiografie dentara panoramica. Astfel, se reduce timpul necesar identificarii problemelor stomatologice ce nu pot fi observate cu ochiul liber si creste confortul pacientilor ce gasesc in acelasi loc serviciul de care au nevoie in care isi rezolva problemele stomatologice.

Prin intermediul radiografiei dentare medicul stomatolog are posibilitatea sa isi formeze o imagine completa a dintilor si maxilarului, aceasta fiind esentiala in diagnosticarea corecta a afectiunilor stomatologice si in observarea anumitor detalii ce nu se pot vedea in cadrul examenului clinic.

Radiografia dentara poate dezvalui atat probleme dentare, cat si medicale, precum: boala parodontala avansata, chisturi in oasele maxilare, tumori maxilare, cancer bucal, dinti afectati, tulburari ale mandibulei sau sinuzita.

Deoarece tehnologia a evoluat, expunerea la radiatii pentru realizarea radiografiei dentare nu mai reprezinta o problema, fiind necesar un timp de expunere foarte scurt. Prin comparatie, atunci cand zburati cu avionul va expuneti unei cantitati mai mari de radiatii fata de momentul in care realizati o radiografie dentara.

Un alt avantaj al radiografiei panoramice este confortul marit pentru pacient. Spre deosebire de o radiografie intraorala traditionala - in care detectorul de film / raze X este plasat in interiorul gurii, ceea ce creeaza disconfort pentru pacienti (senzatii de voma) - filmul pentru raze X panoramice este continut in interiorul aparatului, fapt care creste confortul pacientului.

Radiografia dentara foloseste o doza foarte mica de radiatii ionizante (raze X) ce nu reprezinta riscuri pentru sanatate. Realizarea unei radiografii dentare prezinta avantaje in tratarea afectiunilor stomatologice si produce mult mai putine probleme decat neidentificarea la timp a unei afectiuni dentare.

Te asteptam in Clinica Dentara Ina Dent sa beneficiezi de radiografii dentare realizate cu aparatura de ultima generatie!