0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Despre implantul dentar

 Implantul dentar este solutia de inlocuire a unui dinte pierdut, care reface radacina, dar si portiunea coronara. Implantul dentar este asemanator dintelui natural, iar fortele dezvoltate in timpul masticatiei vor fi transferate osului, mentinandu-i atat activitatea cat si volumul fiziologic.

In cazul in care exista o cantitate insuficienta de os sau osul este de slaba calitate, pregatirea pentru un implant dentar poate necesita grefa osoasa sau aditie de os artificial.

Implanturile se incadreaza in armonia arcadelor dentare, imitand dintele natural atat functional cat si morfologic. Acesta este inserat direct in os, riscul de desprindere este minim, iar masticatia se realizeaza in conditii optime.

 

Avantajele implantului dentar sunt superioare unei lucrari protetice clasice:

  • transmite forte direct osului;
  • se conserva dintii vecini (nu este necesara devitalizarea acestora, slefuirea si acoperirea lor cu alte coroane);
  • aspectul estetic imita mult mai aproape de realitate aspectul natural al dintelui;
  • longevitatea implantului este superioata fata de o punte dentara.

 

Implantul dentar este realizat din titan pur si are forma unui surub. Retentia primara este una mecanica prin infiletare, ulterior osul crescand in filete, in perioada de vindecare. Acesta creeaza o radacina artificiala in osul maxilar, in locul unde dintele natural lipseste, eliminandu-se, astfel, necesitatea sacrificarii dintilor invecinati.

Tratamentul cu implant dentar se realizeaza in urma unui examen clinic amanuntit, urmat de o examinare tomografica care da repere asupra dimensiunii si densitatii osului insotite si de analize de sange ce dau indicii asupra starii de sanatate generala a organismului.

Pe implantul dentar se pot realiza mai multe tipuri de lucrari: mobilizabile, cimentate sau insurubate la implant.

Acest tratament implica mai multe componente, precum implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana sau lucrarea dentara.

Lucrarile dentare pe implanturi asigura o integrare echilibrata cu dintii artificiali in dinamica maxilara prin tehnici si materiale moderne, biocompatibile si estetice.

 

La Clinica Dentara Ina Dent avem medici cu experienta, aparatura moderna si materiale de calitate.

 

Te asteptam!