0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Este guma de mestecat daunatoare?

Guma de mestecat este foarte populara in randul celor care isi doresc dinti mai albi sau o respiratie frumos mirositoare. Dar, este guma de mestecat daunatoare? Vedem in urmatoarele randuri.

Cand a fost inventata, guma de mestecat a fost realizata dintr-un extract de cauciuc numit "chicle" ce provenea din copacul Sapodilla. Astazi, guma de mestecat este fabricata din cauciuc sintetic care imita textura "chicle". Aceste cauciucuri sunt aromate cu adaos de zahar, xilitol sau aspartam, precum si alte arome naturale si artificiale.

Nu exista nicio indoiala cu privire la faptul ca guma de mestecat este delicioasa. Din pacate, exista unele dezavantaje care vin impreuna cu anumite tipuri de guma. Guma de mestecat poate fi daunatore pentru tine in anumite circumstante, precum:

Consumi guma de mestecat cu zahar

Zaharul excesiv poate cauza carii si nu exista nicio indoiala ca si guma de mestecat care contine zahar poate facilita aparitia cariilor. Multe tipuri de guma precum cele cu arome de fructe sau de menta sunt pline de zahar, prin urmare ar trebui sa citesti atent etichetele si sa eviti guma de mestecat cu zahar. Din fericire, exista o multime de optiuni fara zahar, astfel ca dintii tai vor fi in siguranta.

Ai aparat dentar

Ortodontii au o aversiune pentru guma de mestecat dintr-un motiv foarte bun. Atunci cand aveti aparat dentar, guma de mestecat va facilita aparitia problemelor dentare. Aceasta poate provoca daune aparatului dentar prin indoirea firelor si slabirea bracketilor, lucruri ce pot costa timp, bani si prelungirea procesului de indreptare.

Suferi de bruxism

Bruxismul este o afectiune in care un pacient scrasneste dintii, fiind o abatere de la activitatea normala dentara. Guma de mestecat poate agrava bruxismul si poate duce la disfunctia maxilarului. Daca suferiti de bruxism este intelept sa evitati guma de mestecat.

In concluzie, guma de mestecat este daunatoare atunci cand contine zahar, cand aveti aparat dentar sau suferiti de bruxism. In caz contrar, guma de mestecat fara zahar, in cantitati moderate, este inofensiva.