0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Utilizarea corecta a atei dentare

 Desi folosirea atei dentare poate parea un procedeu complicat si fara rezultate vizibile, aceasta este o etapa foarte importanta in curatarea dintilor. Studiile au aratat ca, atunci cand nu se utilizeaza ata dentara, 35% din suprafata dintelui poate ramane necuratata.

 

Ce este ata dentara?

 

Ata dentara este un cordon din filamente subtiri, intrebuintat cu scopul de a indeparta resturile alimentare si placa dentara dintre dinti, zona in care periuta nu poate ajunge.

Ideea atei dentare ii apartine unui medic stomatolog din New Orleans, Levi Spear Parmly, care a recomandat pacientilor sai curatarea zonei interdentare cu un fir de matase ceruita. Mai tarziu, in 1882 incepe ca acest produs sa fie comercializat in acest scop.

 

De ce sa o folosim?

 

Periajul dentar curata depunerile de placa bacteriana de pe suprafata dintilor. Placa bacteriana este un amestec de bacterii si zaharuri, o pelicula incolora, aderenta pe dinti. Daca nu este indepartata, aceasta se va transforma in tartru, care cauzeaza boli parodontale.

Simplul periaj nu este suficient, de aceea medicii stomatologi recomanda folosirea atei dentare. Aceasta are capacitatea de a curata partile laterale ale dintilor. Combinatia dintre periaj si ata dentara garanteaza inlaturarea placii dentare, implicit a sanatatii dentare pe o perioada de timp indelungata.

 

Cum se foloseste corect ata dentara?

 

Se recomanda utilizarea dupa mesele principale ale zilei si dupa spalarea dintilor.

  • Indiferent de tipul atei dentare (cerata, cu arome sau fara), se rupe o bucata de aproximativ 30 de centimetri;
  • Se infasoara ata in jurul degetelor aratatoare ale ambelor maini, intre care se lasa o distanta de 5-8 centimetri;
  • Cu o miscare in zig-zag se introduce ata in portiunea interdentara, atent, printr-o impingere usoara a degetelor;
  • Se deplaseaza ata in sus si in jos, pe fiecare dintre cei doi dinti alaturati, se curata si zona dintre dinte si gingie;
  • Se scoate cu grija ata dintre dinti;
  • Procedeul se repeta pentru toate perechile de dinti;
  • La final, gura se clateste bine cu apa.

Folosirea atei dentare poate parea un proces elaborat si greoi, insa, prin exercitiu, va deveni o obisnuinta.

EchipaIna Dent Ploiestirecomanda un control stomatologic la fiecare 6 luni, care iti va asigura o dantura sanatoasa.