0729 112 121 L-V: cu programare

Cat de natural este sa porti proteza?

Se spune ca, la varsta a treia, singura optiune pe care o ai pentru a zambi este proteza. Desi acesta este doar un mit, in realitate dintii naturali putand fi pastrati frumosi si sanatosi chiar si dupa 50-60 de ani, exista la mijloc un sambure de adevar.

Din cauza faptului ca ingrijirea dintilor nu este tratata cu atentia cuvenita, iar cei mai multi pacienti ajung la cabinetul stomatologic intr-un moment in care tratamentele nu mai pot salva dintii naturali, proteza devine pentru cele mai multe persoane in varsta singurul mod de a reveni la zambetul de altadata.

Care sunt cele mai frecvente cauze care transforma protezele mobile in variante salvatoare, dupa varsta de 50 de ani?

Inaintarea in varsta vine impreuna cu probleme de sanatate care, netratate, duc la afectiuni grave, precum pierderea dintilor. De exemplu, in timp, gingia se retrage si isi poate pierde din elasticitate, iar acest aspect afecteaza radacina dintilor, formarea de carii fiind frecventa. Paradontoza duce la pierderea brusca a dintilor si necesitatea de a opta pentru o proteza dentara mobila.

Cu toate ca varsta a treia aduce probleme grave de sanatate dentara, este bine sa stii ca in cazul edentatiei (lipsei dintilor) totale sau partiale exista solutii. Nu renunta la viata sociala, la o alimentatie corecta, la pastrarea fizionomiei naturale doar pentru ca nu ai luat din timp toate masurile pentru ingrijirea corecta a danturii! Protezele sunt lucrari care suplinesc dintii lipsa si care, la recomandarea medicului dentist, te pot ajuta sa ai o viata absolut normala.

Cat de natural este sa porti proteza? Nimeni nu spune ca purtarea unei proteze este usoara. Disconfortul dat de purtarea protezei, efortul pe care trebuie sa il faci pentru a te obisnui cu mestecatul si vorbitul sunt incomode, insa purtarea protezei are avantajele ei incontestabile. In plus, odata depasita perioada de acomodare, purtarea protezei va deveni absolut naturala. 

Proteza InaDenr Ploiesti


Cu proteza sau fara? Cu siguranta, prima varianta este cea pentru care ar trebui sa optezi atunci cand te confrunti cu lipsa dintilor. Cel mai mare avantaj al purtarii de proteza este faptul ca proteza inseamna inlocuirea dintilor lipsa. Inseamna ca poti manca orice fel de alimente, poti zambi fara a te rusina de aspectul dintilor tai, poti avea o viata sociala normala. In plus, in timp ce lipsa dintilor contribuie la imbatranirea trasaturilor fetei, o proteza atent lucrata, care seamana cu dantura naturala, va contribui considerabil la imbunatatirea fizionomiei, redand un aspect mai tanar celui care o poarta. Protezele mobile te ajuta:

  • Sa substitui lipsa dintilor,
  • Sa mesteci corect,
  • Sa ai o fizionomie normala,
  • Sa recapeti incredere in tine,
  • Sa zambesti, indiferent de varsta!

Cu sau fara proteza, este important sa te simti confortabil sa zambesti la orice varsta! Ai grija de sanatatea dintilor tai!

Sursa poze: Google