0729 112 121 L-V: cu programare

Ce ar trebui sa stii despre protezele dentare mobile?

Nu suntem atenti la ingrijirea dintilor si nu am invatat, inca, despre cat de usoara este prevenirea afectiunilor dentare, in comparatie cu tratarea lor. Este ceea ce reiese din faptul ca exista cateva milioane de romani care poarta proteze dentare mobile. Romania se afla printre tarile cu cei mai multi locuitori care neglijeaza ingrijirea danturii si ajung sa apeleze la aceasta solutie de tratament.Ce este proteza dentara mobila?

Pe scurt, este cea mai folosita metoda de a suplini lipsa dintilor. Partiala sau totala, in functie de nevoile pacientului, proteza dentara mobila vine in ajutorul celor care doresc sa isi imbunatateasca stilul de viata, inlocuind lipsa dintilor cu posibilitatea de a zambi fara griji.
Acest lucru inseamna ca, odata ajuns in situatia in care reconstructia danturii nu mai poate fi o optiune, nu trebuie sa renunti la remedierea acestei situatii. Cu ajutorul protezelor mobile, poti zambi la orice varsta, iti poti recapata increderea in tine si poti reveni la stilul de viata normal.

Purtarea protezelor dentare mobile este insotita de avantaje si dezavantaje!

Iata ce ar trebui sa stii despre aceasta solutie de tratament! Cele mai importante avantaje ale protezelor mobile sunt rezultatele estetice si costurile avantajoase. Utilizarea unei proteze dentare mobile este una dintre optiunile pe care le ai atunci cand iti doresti sa te bucuri din nou de un zambet increzator. Mai mult decat atat, astazi, realizarea protezelor mobile au un cost pe care ti-l poti permite si numeroase tehnici de constructie, care imbunatatesc confortul purtarii.
Desi, pentru realizarea protezelor, medicul stomatolog trebuie sa colaboreze cu un tehnician dentar, timpul de executie este suficient de scurt pentru a te putea bucura de zambetul tau cat mai curand.

Protezele dentare mobile nu sunt, insa, lipsite de dezavantaje.
Utilizarea acestei solutii este destul de putin confortabila, deoarece fiecare pacient are nevoie de un timp in care sa se familiarizeze cu proteza. In primul rand, o proteza mobila este un corp strain si este necesara o perioada pentru a-l accepta si a invata sa-l folosesti. Desi exista pacienti care spun ca nu se pot obisnui cu utilizarea protezelor mobile, totul sta in exercitiu. Practic, ai nevoie de un ragaz pentru ca vorbirea, zambetul si mestecatul sa devina activitati naturale, chiar si atunci cand esti purtator de proteza.

Chiar si atunci cand porti proteza dentara mobila, controlul periodic si igiena sunt obligatorii!

Proteza dentara mobila nu te scuteste de controlul periodic la medicul stomatolog. Proteza dentara mobila se sprijina direct pe gingie, precum o ventuza, si in timp, osul este afectat. Din cauza acestor schimbari, pentru a te bucura de un confort cat mai crescut, proteza trebuie ajustata si readaptata periodic.
Cu cat proteza se asaza mai bine pe gingie, cu atat confortul pacientului creste, asa ca este absolut necesar sa vizitezi cu regularitate cabinetul stomatologic, chiar si atunci cand porti proteza.

Sursa poze: Google