0729 112 121 L-V: cu programare

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inadentp/public_html/administrator/components/com_sppagebuilder/helpers/sppagebuilder.php on line 147

Cand apelezi la extractiile dentare chirurgicale?

Exista o serie de probleme dentare pentru remedierea carora cea mai buna solutie este interventia chirurgicala. In cazul dintilor care nu mai pot fi salvati, al radacinilor si resturilor de radacini ramase sub gingii, al dintilor cu anatomie sau pozitie anormala, simpla extractie traditionala se poate dovedi dificila. Exista riscuri mari sa nu se poata indeparta numai cu ajutorul clestelui dentar toate fragmentele sau sa se provoace un traumatism mai grav prin  aplicarea unei forte mari de tractiune pentru aceasta procedura.

De exemplu, in cazul persoanelor mai in varsta, extractia poate avea mai putine urmari nedorite atunci cand se foloseste chirurgia. Daca pacientii in varsta au, in general, tesuturi osoase foarte dense si radacini voluminoase greu de indepartat (asa numita hipercementoza), o extractie traditionala a unui dinte ar putea provoca o posibila fractura in zona afectata a maxilarului.

Vestea buna este ca indepartarea chirurgicala a unui dinte sau a unei masele nu este nicidecum o interventie atat de dureroasa precum te astepti!

Echipamentele profesionale, folosirea unei anestezii de cea mai buna calitate si tehnicile de ultima ora folosite de clinicile stomatologice au transformat mitul extractiilor dureroase care speriau pacientii in proceduri cu riscuri si disconfort minime.

Cand ai putea avea nevoie de o extractie dentara chirurgicala?

Un dinte imposibil de restaurat si de salvat apare atunci cand te confrunti cu boli parodontale grave, cand cariile nu au fost tratate la timp si s-au extins, ducand la infectii, cand dintii sunt fisurati, fracturati, au pozitii nenaturale. In oricare din aceste cazuri, medicul stomatolog, in urma investigatiilor, te poate sfatui daca extractia chirurgicala este cea mai potrivita solutie.

Extractii dentare chirurgicale InaDent Ploiesti

Odata luata decizia unei proceduri chirurgicale, ar trebui sa stii ca aceasta include mai multe etape:

  1. Anestezia. Extractiile dentare chirurgicale au loc sub efectul anesteziei locale. Acest lucru inseamna ca pacientul nu simte deloc durere in timpul indepartarii dintelui, ci doar o usoara presiune absolut normala a anestezicului.
  2. Indepartarea dintelui. Pentru indepartarea dintelui este nevoie de decuparea osului si sectionarea radacinii, insa in functie de gravitatea cazului medicul stomatolog decide necesitatea acestor pasi.
  3. Curatarea inciziei si inchiderea ranii.
  4. Tratamentul post-operatie.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa minimalizezi disconfortul unei extractii chirurgicale?

Aceasta procedura este un rau necesar. Aplicata doar in cazurile in care nu exista alte solutii, extractia chirurgicala este cu atat mai sigura si mai confortabila cu cat alegi o clinica stomatologica cu experienta in astfel de interventii. Desfasurarea operatiei in conditii optime depinde in mare parte de folosirea unui anestezic corespunzator si crearea unui mediu in care sa te simti in siguranta.

Fiind vorba, practic, de o operatie, extractia chirurgicala este insotita de cateva recomandari post operatorii, care, respectate conform indicatiilor medicale, te vor ajuta sa eviti atat durerile, cat si infectiile nedorite.

Sursa poza: Google