0729 112 121 L-V: cu programare

Cine are nevoie de detartraj?

Te speli zilnic pe dinti si folosesti ata dentara pentru a indeparta eficient resturile alimentare? Vestea buna este ca igiena corecta te ajuta la mentinerea unui zambet sanatos pentru mai mult timp. Vestea mai putin buna este ca oricat de mult ai avea grija de dintii tai acasa, simplul periaj nu te tine departe de problema depunerii tartrului.

Contrar miturilor care spun ca tartrul apare doar in cazul unei spalari mai putin atente a cavitatii bucale, adevarul este ca el se formeaza chiar si in cazul celui mai meticulous periaj. Tartrul se depune in timp, prin acumularea de reziduuri alimentare si tranformarea lor in minerale pe suprafetele greu accesibile ale dintilor. Evolutia lui este lenta si continua.

Aceste depuneri de piatra, odata aparute pe dinti, pot fi indepartate numai in cabinetele stomatologice prin proceduri speciale, prin detartraj.

Cine are nevoie de detartraj?

Toata lumea se confrunta cu aparitia tartrului. Asa ca este bine sa afli cum te poate ajuta aceasta procedura.

De ce este necesara efectuarea unui detartraj o data la 6 luni?

Aparitia tartrului este inestetica. Dar acesta nu este singurul inconvenient pe care il ai atunci cand nu mergi la stomatolog la timp pentru indepartarea lui de pe dinti. Tartrul este unul dintre factorii care favorizeaza aparitia cariilor, care duc la sesibilizarea gingiilor, care contribuie la aparitia de boli, precum parodontoza. Respiratia urat mirositoare (halena) este unul dintre semnele care indica dinti afectati de tartru si placa bacteriana.

Desi apare cu precadere in zonele greu accesibile pentru periuta sau ata dentara, tartrul se depune cu timpul, atat pe suprafata dintilor, cat si pe lucrarile dentare precum implanturile sau plombele.

Solutia pentru indepartarea tartrului este prevenirea sau profilaxia. De cel putin doua ori pe ani, fiecare persoana ar trebui sa se programeze la medicul stomatolog pentru un detartraj, absolut necesar.

Daca ai hotarat sa te programezi pentru un detartraj profesional, trebuie sa afli ca:

  • Detartrajul NU este o procedura dureroasa. Este o interventie simpla prin care dintii tai redevin curati.
  • Detratrajul NU afecteaza smaltul dintilor. Efectuat corect, prin tehnici profesionale cu ultrasunete, aceasta procedura nu este nociva pentru dinti. Nu ii sensibilizeaza si nu ii predispune afectiunilor. In schimb, ignorarea tartrului, da, este un pericol de aparitie a bolilor dentare.
  • Detartrajul NU este aceeasi procedura precum albirea dintilor. Intr-adevar, vei observa o usoara stralucire a zambetului tau pentru ca, dupa indepartarea tartrului, medicul stomatolog realizeaza un periaj destinat lustruirii suprafetelor dentare, astfel incat placa bacteriana sa nu se reaseze rapid. Insa, scopul detartajului este indepartarea tartrului, nicidecum albirea dintilor.
  • Detratrajul NU este o procedura stomatologica costisitoare. Comparativ cu banii pe care i-ai cheltui pentru diferite probleme cauzate de neindepartarea la timp a tartrului – carii, afectiuni gingivale, boli parodontale – costul unui detartraj este foarte accesibil. Pentru a-ti face o parere obiectiva, consulta lista de preturi a Clinicii Stomalogice InaDent Ploiesti.

Realizat la timp si periodic, detartajul este unul dintre tratamentele profilactice care te scutesc de problemele de sanatate ale dintilor. Programeaza-te acum pentru un detartraj insotit de periaj profesional la Ina Dent Ploiesti online sau la numarul de telefon 0729112121 si pastreaza-ti sanatatea!